Rosmarinkiks med havsalt

0-30 min
8 personer

Ingredienser

150 g hvedemel

1 tsk. groft salt

1 tsk. sukker

1 spsk. finthakket frisk rosmarin

2 spsk. olivenolie

1 dl vand

Havsalt til pynt

Bland mel med salt, sukker og rosmarin. Lav en fordybning i midten og kom olie og vand i. Saml dejen med en ske eller med hænderne. Den skal ikke æltes, bare samles. Rul dejen ud på et stykke bagepapir drysset med lidt mel. Brug også mel på toppen, så dejen ikke klistrer. Dejen skal rulles ud til ca. 3 mm tykkelse. Brug et pizzahjul til at trimme kanterne til en pæn firkant og skær derefter dejen i små firkanter. Prik dejen med en gaffel og pensl med lidt vand. Drys lidt havsalt på toppen. Flyt dej og bagepapir forsigtigt over på en bageplade og bag kiksene i ca. 12 min. ved 190°C til de er gyldne. Bræk dem fra hinanden og lad dem køle af.

 

Energi pr. person: 91KJ/22Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,2 g.
Kulhydrat: 38,3 g.
Fedt: 9,8 g.

Rosmarinkiks med havsalt

Bland mel med salt, sukker og rosmarin. Lav en fordybning i midten og kom olie og vand i. Saml dejen med en ske eller med hænderne. Den skal ikke æltes, bare samles. Rul dejen ud på et stykke bagepapir drysset med lidt mel. Brug også mel på toppen, så dejen ikke klistrer. Dejen skal rulles ud til ca. 3 mm tykkelse. Brug et pizzahjul til at trimme kanterne til en pæn firkant og skær derefter dejen i små firkanter. Prik dejen med en gaffel og pensl med lidt vand. Drys lidt havsalt på toppen. Flyt dej og bagepapir forsigtigt over på en bageplade og bag kiksene i ca. 12 min. ved 190°C til de er gyldne. Bræk dem fra hinanden og lad dem køle af.

 

Energi pr. person: 91KJ/22Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,2 g.
Kulhydrat: 38,3 g.
Fedt: 9,8 g.