HjemOpskrifterRosmarinkiks med havsalt

Rosmarinkiks med havsalt

Måltidstype:
Snacks
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 1 tsk groft salt
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk finthakket frisk rosmarin
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl vand
  • havsalt til pynt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Bland mel med salt, sukker og rosmarin.

  • 2.
    Lav en fordybning i midten og kom olie og vand i.

  • 3.
    Saml dejen med en ske eller med hænderne.

  • 4.
    Den skal ikke æltes, bare samles.

  • 5.
    Rul dejen ud på et stykke bagepapir drysset med lidt mel.

  • 6.
    Brug også mel på toppen, så dejen ikke klistrer.

  • 7.
    Dejen skal rulles ud til ca. 3 mm tykkelse.

  • 8.
    Brug et pizzahjul til at trimme kanterne til en pæn firkant og skær derefter dejen i små firkanter.

  • 9.
    Prik dejen med en gaffel og pensl med lidt vand.

  • 10.
    Drys lidt havsalt på toppen.

  • 11.
    Flyt dej og bagepapir forsigtigt over på en bageplade og bag kiksene i ca. 12 min. ved 190°C til de er gyldne.

  • 12.
    Bræk dem fra hinanden og lad dem køle af.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
3203 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1112 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 6.8 %4.5 g
Kulhydrat: 59.8 %39.1 g
Fedt: 33.4 %10.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;