Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Magasinet SPISETID
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Grillbuffet
Mad til Pinsefrokost
Find butik og bestil her
Vi tilbyder
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Danske Madskatte
Frilandsgris
Glade Groensager
Pure Dansk
Oles Gaard
Them Andelsmejeri
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Højtider og opskrifter
Julen
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Hjem
Opskrifter
Rosenkålssalat med syltede tranebær, pærer og hasselnødder
Rosenkålssalat med syltede tranebær, pærer og hasselnødder
Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
400 g rosenkål
0.5 dl friskpresset citronsaft
4 spsk jomfruolivenolie
2 spsk friske timianblade
salt & friskkværnet peber
2 grønne pærer i skiver
50 g ristede grofthakket hasselnøddekerner
50 g groft revet parmigiano reggiano
syltet tranebær
150 g rørsukker
1.5 dl vand
1 vaniljestang ( 0.5 tsk. vanilje korn )
3 stjerneanis
200 g frosne tranebær
Sådan gør du
1.
Til syltede tranebær.
2.
Kog rørsukker med vand, vanilje og stjerneanis til sukkeret er opløst.
3.
Kom de frosne tranebær i og kog ved svag varme så de ikke springer i 20 min.
4.
Tag halvdelen af tranebærene fra og den halvdel, der er i gryden koges lidt kraftigt så tranebærene bliver til kompot.
5.
Vend de hele bær i og brug det til salaten.
6.
Varm en pande op og rist ved medium varme hasselnødder til skallen begynder at løsne sig.
7.
Kom hasselnødder i et klæde og rul skallen af.
8.
Hakkes groft.
9.
Fjern de yderste blade på rosenkål og kom dem i vand.
10.
Skær det inderste i rosenkål i tynde skiver fra top mod bund.
11.
Kom dem i en skål og mariner dem i citronsaft, olivenolie, timian, salt og peber.
12.
Skær pærer i skiver.
13.
Vend dem sammen med de marinerede rosenkål.
14.
Anret de marinerede rosenkål med pærestykker på et stort fad.
15.
Fordel lidt tranebær, hakkede hasselnødder og de friske sprøde rosenkålsblade.
16.
Riv parmesanost henover salaten.
Grøntsager
Klima Kærlig opskrift
Salater
Frokost
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8324 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
586 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
2.7 g
Protein:
8.6 %
3.0 g
Kulhydrat:
48 %
16.5 g
Fedt:
43.4 %
6.9 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;