Meny.dk
KØB VIN
search
UGENS AVIS
LOG IND
Find butik
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Baby
Vin til maden
Mejeri i MENY
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Rosenkålssalat med syltede tranebær, pærer og hasselnødder
Rosenkålssalat med syltede tranebær, pærer og hasselnødder
Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
400 g rosenkål
0.5 dl friskpresset citronsaft
4 spsk jomfruolivenolie
2 spsk friske timianblade
salt & friskkværnet peber
2 grønne pærer i skiver
50 g ristede grofthakket hasselnøddekerner
50 g groft revet parmigiano reggiano
syltet tranebær
150 g rørsukker
1.5 dl vand
1 vaniljestang ( 0.5 tsk. vanilje korn )
3 stjerneanis
200 g frosne tranebær
Sådan gør du
1.
Til syltede tranebær.
2.
Kog rørsukker med vand, vanilje og stjerneanis til sukkeret er opløst.
3.
Kom de frosne tranebær i og kog ved svag varme så de ikke springer i 20 min.
4.
Tag halvdelen af tranebærene fra og den halvdel, der er i gryden koges lidt kraftigt så tranebærene bliver til kompot.
5.
Vend de hele bær i og brug det til salaten.
6.
Varm en pande op og rist ved medium varme hasselnødder til skallen begynder at løsne sig.
7.
Kom hasselnødder i et klæde og rul skallen af.
8.
Hakkes groft.
9.
Fjern de yderste blade på rosenkål og kom dem i vand.
10.
Skær det inderste i rosenkål i tynde skiver fra top mod bund.
11.
Kom dem i en skål og mariner dem i citronsaft, olivenolie, timian, salt og peber.
12.
Skær pærer i skiver.
13.
Vend dem sammen med de marinerede rosenkål.
14.
Anret de marinerede rosenkål med pærestykker på et stort fad.
15.
Fordel lidt tranebær, hakkede hasselnødder og de friske sprøde rosenkålsblade.
16.
Riv parmesanost henover salaten.
Grøntsager
Klima Kærlig opskrift
Salater
Frokost
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8324 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
586 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
2.7 g
Protein:
8.6 %
3.0 g
Kulhydrat:
48 %
16.5 g
Fedt:
43.4 %
6.9 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;