Rosenkålssalat med syltede tranebær, pærer og hasselnødder

fork and spoon
Salater
clock
0-30 min
rosenkålsalat
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

400 g rosenkål
½ dl citronsaft
½ dl god jomfru olivenolie
2 spsk. timianblade
salt og kværnet peber
2 grønne pærer i skiver
50 g ristede hasselnødder, grofthakket
50 g Parmesanost groftrevet

Syltede tranebær:
150 g rørsukker
1,5 dl vand
½ tsk. vaniljekorn
3 stjerneanis
200 g frosne tranebær

Sådan gør du

Til syltede tranebær. Kog rørsukker med vand, vanilje og stjerneanis til sukkeret er opløst.

Kom de frosne tranebær i og kog ved svag varme så de ikke springer i 20 min.

Tag halvdelen af tranebærene fra og den halvdel, der er i gryden koges lidt kraftigt så tranebærene bliver til kompot. Vend de hele bær i og brug det til salaten.

Varm en pande op og rist ved medium varme hasselnødder til skallen begynder at løsne sig.

Kom hasselnødder i et klæde og rul skallen af. Hakkes groft.

 

Fjern de yderste blade på rosenkål og kom dem i vand. Skær det inderste i rosenkål i tynde skiver fra top mod bund. Kom dem i en skål og mariner dem i citronsaft, olivenolie, timian, salt og peber.

Skær pærer i skiver. Vend dem sammen med de marinerede rosenkål.

Anret de marinerede rosenkål med pærestykker på et stort fad. Fordel lidt tranebær, hakkede hasselnødder og de friske sprøde rosenkålsblade. Riv parmesanost henover salaten.

 

Energi pr. person: 1835 kJ / 437 kcal
Energifordeling pr. 100g
Protein: 10 %
Fedt: 40 %
Kulhydrat: 50 %