HjemOpskrifterRosenkålssalat med syltede tranebær, pærer og hasselnødder

Rosenkålssalat med syltede tranebær, pærer og hasselnødder

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 400 g rosenkål
  • 0.5 dl friskpresset citronsaft
  • 4 spsk jomfruolivenolie
  • 2 spsk friske timianblade
  • salt & friskkværnet peber
  • 2 grønne pærer i skiver
  • 50 g ristede grofthakket hasselnøddekerner
  • 50 g groft revet parmigiano reggiano
syltet tranebær
  • 150 g rørsukker
  • 1.5 dl vand
  • 1 vaniljestang ( 0.5 tsk. vanilje korn )
  • 3 stjerneanis
  • 200 g frosne tranebær

Sådan gør du

  • 1.
    Til syltede tranebær.

  • 2.
    Kog rørsukker med vand, vanilje og stjerneanis til sukkeret er opløst.

  • 3.
    Kom de frosne tranebær i og kog ved svag varme så de ikke springer i 20 min.

  • 4.
    Tag halvdelen af tranebærene fra og den halvdel, der er i gryden koges lidt kraftigt så tranebærene bliver til kompot.

  • 5.
    Vend de hele bær i og brug det til salaten.

  • 6.
    Varm en pande op og rist ved medium varme hasselnødder til skallen begynder at løsne sig.

  • 7.
    Kom hasselnødder i et klæde og rul skallen af.

  • 8.
    Hakkes groft.

  • 9.
    Fjern de yderste blade på rosenkål og kom dem i vand.

  • 10.
    Skær det inderste i rosenkål i tynde skiver fra top mod bund.

  • 11.
    Kom dem i en skål og mariner dem i citronsaft, olivenolie, timian, salt og peber.

  • 12.
    Skær pærer i skiver.

  • 13.
    Vend dem sammen med de marinerede rosenkål.

  • 14.
    Anret de marinerede rosenkål med pærestykker på et stort fad.

  • 15.
    Fordel lidt tranebær, hakkede hasselnødder og de friske sprøde rosenkålsblade.

  • 16.
    Riv parmesanost henover salaten.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8324 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
586 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.7 g
Protein: 8.6 %3.0 g
Kulhydrat: 48 %16.5 g
Fedt: 43.4 %6.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;