HjemOpskrifterRosastegt culottesteg med gratineret asparges salat

Rosastegt culottesteg med gratineret asparges salat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 900 g okseculotter
  • 250 g grønne asparges
  • 4 tomater
  • 1 grofthakket rødløg
  • 1 finthakket fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 75 g Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
  • 2 dl Arla Karolines Køkken® Bearnaisesauce
  • aspargeskartoffel
  • frisk basilikum

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Tør culotten og fjern eventuelle sener og hinder.

  • 2.
    Rids fedtkanten og læg stegen på en tør, kold pande med fedtkanten nedad.

  • 3.
    Skru op til kraftig varme og brun den i ca. 5 min.

  • 4.
    Vend stegen og brun den ca. 1 min. på kødsiden.

  • 5.
    Drys stegen med salt og peber.

  • 6.
    Læg culotten på ovnens rist med den ridsede fedtkant opad og steg den i ca. 45 min. ved 165 grader°.

  • 7.
    Lad efterfølgende stegen hvile tildækket i 20 min.

  • 8.
    Knæk det bunden af asparges og læg dem på en bradepande med bagepapir, bag dem midt i ovnen i 5 min. ved 190 grader°.

  • 9.
    Skær tomaterne i grove tern og pil kernerne fra.

  • 10.
    Vend dem sammen med de øvrige ingredienser på nær osten og læg dem oven på de bagte aspages.

  • 11.
    Drys med gratineringsost og bag det i 7-9 min. ved 190 grader°.

  • 12.
    Pynt med basilikum og server sammen med skiver af culottesteg, bearnaise sauce og kartofler.

  • 13.
    Pynt med Basilikum Kog asparges kartofler som tilbehør.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11685 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
640 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 29.9 %11.3 g
Kulhydrat: 5 %1.9 g
Fedt: 65.1 %11.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;