4 personer
1 Culottesteg 900 g
250 g grønne asparges
4 store tomater
1 grofthakket rødløg
2 fed finthakket hvidløg
1 spsk olivenolie
1 tsk groft salt
Frisk kværnet peber
75 g gratinerings ost
200 g Bearnaise Sauce Omhu
Tør culotten og fjern eventuelle sener og hinder. Rids fedtkanten og læg stegen på en tør, kold pande med fedtkanten nedad. Skru op til kraftig varme og brun den i ca. 5 min. Vend stegen og brun den ca. 1 min. på kødsiden. Drys stegen med salt og peber. Læg culotten på ovnens rist med den ridsede fedtkant opad og steg den i ca. 45 min. ved 165 grader°. Lad efterfølgende stegen hvile tildækket i 20 min.
Knæk det bunden af asparges og læg dem på en bradepande med bagepapir, bag dem midt i ovnen i 5 min. ved 190 grader°.
Skær tomaterne i grove tern og pil kernerne fra. Vend dem sammen med de øvrige ingredienser på nær osten og læg dem oven på de bagte aspages. Drys med gratineringsost og bag det i 7-9 min. ved 190 grader°.
Pynt med basilikum og server sammen med skiver af culottesteg, bearnaise sauce og kartofler.
Pynt: Basilikum
Tilbehør: Asparges kartofler
Energi pr. person: 3617 Kj/ 861 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,4 g.
Kulhydrat: 6,6 g.
Fedt: 7,5 g.