Rosastegt culottesteg med gratineret asparges salat

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
culottesteg
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 Culottesteg 900 g

 

250 g grønne asparges

4 store tomater

1 grofthakket rødløg

2 fed finthakket hvidløg

1 spsk olivenolie

1 tsk groft salt

Frisk kværnet peber

75 g gratinerings ost

 

200 g Bearnaise Sauce Omhu

Sådan gør du

Tør culotten og fjern eventuelle sener og hinder. Rids fedtkanten og læg stegen på en tør, kold pande med fedtkanten nedad. Skru op til kraftig varme og brun den i ca. 5 min. Vend stegen og brun den ca. 1 min. på kødsiden. Drys stegen med salt og peber. Læg culotten på ovnens rist med den ridsede fedtkant opad og steg den i ca. 45 min. ved 165 grader°. Lad efterfølgende stegen hvile tildækket  i 20 min.

Knæk det bunden af asparges og læg dem på en bradepande med bagepapir, bag dem midt i ovnen i  5 min. ved 190 grader°.

Skær tomaterne i grove tern og pil kernerne fra. Vend dem sammen med de øvrige ingredienser på nær osten og læg dem oven på de bagte aspages. Drys med gratineringsost og bag det i 7-9 min. ved 190 grader°.

Pynt med basilikum og server sammen med skiver af culottesteg, bearnaise sauce og kartofler.

 

Pynt: Basilikum

 

Tilbehør: Asparges kartofler

 

 

Energi pr. person: 3617 Kj/  861 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,4 g.
Kulhydrat: 6,6 g.

Fedt: 7,5 g.