HjemOpskrifterRosastegt andebryst med mini-hasselback kartofler og rødkålstzatziki

Rosastegt andebryst med mini-hasselback kartofler og rødkålstzatziki

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 25 g klaret smør
  • 3 fersk andebryster med skind
  • 2 tsk havsalt
  • evt 2 spsk flydende honning
    mini-hasselback kartofler:
    • 16 mellem kartofler
    • 50 g klaret smør
    • salt og friskkværnet peber
    • friske timianblad
      rødkålstzatziki:
      • 200 g drænet rødkål
      • 1.5 dl creme fraiche 18%
      • 1 knust fed hvidløg
      • 0.5 tsk havsalt
      • friskkværnet peber

      SÅDAN GØR DU

      • 1.
        Rens og klargør hasselback kartofler.

      • 2.
        Snit hver kartoffel i skiver, så skiverne ikke går helt igennem kartoflen.

      • 3.
        Sæt kartofler på bagepapir i en bradepande, og pensl hver kartoffel med klaret smør.

      • 4.
        Krydr med seasalt, kværnet peber og frisk timian.

      • 5.
        Giv dem 45 minutter ved 180°C varmluft.

      • 6.
        Dup andebrysterne med et stykke køkkenrulle, og skær eventuelt lidt af fedet fra rundt om andebrystet.

      • 7.
        Rids fedtet.

      • 8.
        Varm en pande op med klaret smør.

      • 9.
        Brun andebrysterne med fedtsiden nedad, til de er godt sprøde.

      • 10.
        Vend herefter andebrysterne og brun dem på den anden side.

      • 11.
        Kom andebrysterne i et passende ovnfast fad.

      • 12.
        Giv dem ca. 10-12 minutter ved 180°C varmluft i samme ovn som hasselback kartofler.

      • 13.
        Pensl evt. lidt flydende honning på skindet, så det bliver ekstra brunt og sprødt.

      • 14.
        Lad dem hvile inden udskæring.

      • 15.
        Vend alle ingredienser sammen til rødkålstzatziki og stil det på køl indtil servering.

      • 16.
        Anret på en tallerken med mini-hasselback kartofler, rødkålstzatziki og skiver af andebryst.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      11548 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      492 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 1.1 g
      Protein: 29.9 %8.6 g
      Kulhydrat: 30.5 %8.8 g
      Fedt: 39.6 %5.3 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;