HjemOpskrifterRomaine salat med kartofler og sardiner

Romaine salat med kartofler og sardiner

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 400 g kogte små kartofler i halve
  • 1 romainesalat
  • 1 1 glas sorte og grønne oliven i olie
  • 250 g cherrytomater, i halve
  • 4 æg, smilende i halve
  • 2 dåser sardiner
    Sennepsdressing:
    • 1 spsk dijonsennep
    • 2 spsk hvid balsamicoeddike
    • 1 fed hvidløg
    • 1 tsk sukker
    • 0.5 tsk havsalt
    • 0.5 dl olivenolie
      Tilbehør:
      • brød

      SÅDAN GØR DU

      • 1.
        Skyl Romaine salat grundigt, og riv det i mindre stykker.

      • 2.
        Kog kartofler og lad dem køle af, halveres.

      • 3.
        Del tomater og kog æg til de er smilende.

      • 4.
        Pisk sennep sammen med lys balsamico-eddike, hvidløg, sukker og seasalt.

      • 5.
        Tilsæt olivenolie og pisk til en ensartet konsistens.

      • 6.
        Anret på 4 tallerkener eller et stort fad, plukket Romaine salat, med kartofler, oliven og tomater.

      • 7.
        Til sidst 3 sardiner og 2 halve smilende æg.

      • 8.
        Dryp med den cremede sennepsdressing.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      6842 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      438 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 1.0 g
      Protein: 25.9 %6.7 g
      Kulhydrat: 21.4 %5.5 g
      Fedt: 52.7 %6.2 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;