Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Valentins menu
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Tyroler-buffet
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Ferieaktiviteter
Fødselsdag
Grill opskrifter
Græskar
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Baby
Danske Madskatte
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Rødspættefileter med ovnbagte rodfrugter og gremolata
Rødspættefileter med ovnbagte rodfrugter og gremolata
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1 dl hakkede krydderurter: kruspersille, basillikum, timian
500 g rødspættefileter
50 g fint revet parmesanost
salt & friskkværnet peber
ovnbagte rodfrugter
2 spsk olivenolie
2 spsk smør
275 g pastinakker i mindre stykker
275 g rødbeder i mindre stykker
275 g gulerødder i mindre stykker
salt & sort peber
gremolata
1 dl hakket kruspersille
1 knust fed hvidløg
skal af 1 citron (usprøjtet)
tilbehør: 500 g stegte ris med safran
SÅDAN GØR DU
1.
Fjern skindet af rødspættefileterne, placer dem på et skærebræt med filetsiden nederst.
2.
Krydr med hakkede krydderurter, revet parmesanost, salt og peber.
3.
Rulles sammen hoved mod hale og kommes i et ovnfast fad.
4.
Kom lidt vand i bunden.
5.
Fisken skal have ca. 10-13 min i en forvarmet ovn ved 200 grader.
6.
Sauterede rodfrugter: Varm olivenolie og smør op i et ovnfast fad i 5 min.
7.
Kom rodfrugter i fadet og stil det i ovnen ved 200 grader i 25 min. før fisken.
8.
Kom fisken i eget fad i ovnen, samtidig med rodfrugterne i ydermere 15 min.
9.
Rodfrugterne vendes rundt i smør og olieblandingen.
10.
Inden servering drysses grøntsager med gremolata.
11.
Server med de lune rødspætteruller og stegte ris.
Fisk og skaldyr
Ovnret
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14673 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
700 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.6 g
Protein:
24.6 %
10.1 g
Kulhydrat:
55.3 %
22.8 g
Fedt:
20.1 %
3.8 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;