Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Grillbuffet
Mad til Pinsefrokost
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Hjem
Opskrifter
Rødspættefileter med ovnbagte rodfrugter og gremolata
Rødspættefileter med ovnbagte rodfrugter og gremolata
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1 dl hakkede krydderurter: kruspersille, basillikum, timian
500 g rødspættefileter
50 g fint revet parmigiano reggiano
salt & friskkværnet peber
ovnbagte rodfrugter
2 spsk olivenolie
2 spsk smør
275 g pastinakker i mindre stykker
275 g rødbeder i mindre stykker
275 g gulerødder i mindre stykker
salt & sort peber
gremolata
1 dl hakket kruspersille
1 knust fed hvidløg
skal af 1 citron (usprøjtet)
tilbehør: 500 g stegte ris med safran
Sådan gør du
1.
Fjern skindet af rødspættefileterne, placer dem på et skærebræt med filetsiden nederst.
2.
Krydr med hakkede krydderurter, revet parmesanost, salt og peber.
3.
Rulles sammen hoved mod hale og kommes i et ovnfast fad.
4.
Kom lidt vand i bunden.
5.
Fisken skal have ca. 10-13 min i en forvarmet ovn ved 200 grader.
6.
Sauterede rodfrugter: Varm olivenolie og smør op i et ovnfast fad i 5 min.
7.
Kom rodfrugter i fadet og stil det i ovnen ved 200 grader i 25 min. før fisken.
8.
Kom fisken i eget fad i ovnen, samtidig med rodfrugterne i ydermere 15 min.
9.
Rodfrugterne vendes rundt i smør og olieblandingen.
10.
Inden servering drysses grøntsager med gremolata.
11.
Server med de lune rødspætteruller og stegte ris.
Fisk og skaldyr
Ovnret
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14673 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
700 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.6 g
Protein:
24.6 %
10.1 g
Kulhydrat:
55.3 %
22.8 g
Fedt:
20.1 %
3.8 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;