Rødspættefileter med ovnbagte rodfrugter og gremolata

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Rødspættefileter
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 pk. rødspættefileter (500 g)
1 dl hakkede krydderurter; persille, basilikum, timian.
50 g parmesanost, fint revet
salt og kværnet peber

Ovnbagte rodfrugter:
2 spsk. olivenolie
2 spsk. smør
275 g pastinakker i mindre stykker
275 g rødbeder i mindre stykker
275 g gulerødder i mindre stykker
salt og peber

Gremolata:
1 dl hakket persille
1 fed hvidløg, knust
Skal af 1 usprøjtet citron

Tilbehør: 500 g stegte ris med safran

Sådan gør du

Fjern skindet af rødspættefileterne, placer dem på et skærebræt med filetsiden nederst.

Krydr med hakkede krydderurter, revet parmesanost, salt og peber. Rulles sammen hoved mod hale og kommes i et ovnfast fad. Kom lidt vand i bunden. Fisken skal have ca. 10-13 min i en forvarmet ovn ved 200 grader.

 

Sauterede rodfrugter:

Varm olivenolie og smør op i et ovnfast fad i 5 min. Kom rodfrugter i fadet og stil det i ovnen ved 200 grader i 25 min. før fisken. Kom fisken i eget fad i ovnen, samtidig med rodfrugterne i ydermere 15 min. Rodfrugterne vendes rundt i smør og olieblandingen.

Inden servering drysses grøntsager med gremolata. Server med de lune rødspætteruller og stegte ris.

Energi pr. person:

2033 kJ   (484 kcal)

Energifordeling pr. 100g

Protein: 29 %

Fedt: 30 %

Kulhydrat: 41 %