HjemOpskrifterRødspættefilet med rejesalat, asparges og stenbiderrogn

Rødspættefilet med rejesalat, asparges og stenbiderrogn

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 bundt grøn asparges
  • 250 g rejer
  • 100 g mayonnaise
  • 2 spsk hakket frisk dild
  • 1 tsk revet citronskal (usprøjtet)
  • salt og sort peber
  • 4 rødspættefileter
  • 1.5 dl hvedemel
  • 1 æg
  • 1.5 dl rasp
  • 20 g smør
  • 2 spsk vindruekerneolie
  • 4 skiver franskbrød
pynt og tilbehør:
  • 4 salatblade
  • 100 g stenbiderrogn
  • frisk dild
  • citron (usprøjtet) i både

Sådan gør du

  • 1.
    Bræk den nederste del af aspargesene af.

  • 2.
    Kog dem i saltet vand i 2 min. og skyl med koldt vand.

  • 3.
    Tag 4 flotte asparges fra til servering og skær resten i 1 cm tykke skiver.

  • 4.
    Dup rejerne tørre med køkkenrulle og kom dem i en skål sammen med asparges-skiver, mayonnaise, dild og citronskal.

  • 5.
    Rør det sammen og smag til med salt og peber.

  • 6.
    Krydr rødspættefileterne med salt og peber.

  • 7.
    Kom mel, sammenpisket æg og rasp i hver sin dybe tallerken.

  • 8.
    Vend først fisken i mel, derefter i æg og til sidst i rasp.

  • 9.
    Smelt smørret sammen med olie i en pande og steg fisken ved middelhøj varme i 3 min. pr. side.

  • 10.
    Anret fisken på en skive ristet brød med salatblade, rejesalaten, stenbiderrogn, resten af aspargesene og kørvel og/eller dild.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11588 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
778 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 26.3 %12.1 g
Kulhydrat: 27.9 %12.8 g
Fedt: 45.8 %9.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;