4 personer
1 bundt grønne asparges
250 g rejer
100 g mayonnaise
2 spsk. hakket dild
1 tsk. revet skal af usprøjtet citron
Salt og sort peber
4 rødspættefileter
1½ dl hvedemel
1 æg
1½ dl rasp
20 g smør
2 spsk. vindruekerneolie
4 skiver franskbrød
Pynt: 4 salatblade. 100 g stenbiderrogn
Tilbehør: 1 håndfuld kørvel og/eller dild, citronbåde
Bræk den nederste del af aspargesene af. Kog dem i saltet vand i 2 min. og skyl med koldt vand. Tag 4 flotte asparges fra til servering og skær resten i 1 cm tykke skiver. Dup rejerne tørre med køkkenrulle og kom dem i en skål sammen med asparges-skiver, mayonnaise, dild og citronskal. Rør det sammen og smag til med salt og peber.
Krydr rødspættefileterne med salt og peber. Kom mel, sammenpisket æg og rasp i hver sin dybe tallerken. Vend først fisken i mel, derefter i æg og til sidst i rasp. Smelt smørret sammen med olie i en pande og steg fisken ved middelhøj varme i 3 min. pr. side. Anret fisken på en skive ristet brød med salatblade, rejesalaten, stenbiderrogn, resten af aspargesene og kørvel og/eller dild.
Energi pr. person: 2595KJ/644Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,1 g.
Kulhydrat: 12,8 g.
Fedt: 10,5 g.