Rødspættefilet med rejesalat, asparges og stenbiderrogn

fork and spoon
Frokost
clock
30-60 min
Rødspættefilet med rejesalat, asparges og stenbiderrogn
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 bundt grønne asparges

250 g rejer

100 g mayonnaise

2 spsk. hakket dild

1 tsk. revet skal af usprøjtet citron

Salt og sort peber

4 rødspættefileter

1½ dl hvedemel

1 æg

1½ dl rasp

20 g smør

2 spsk. vindruekerneolie

4 skiver franskbrød

Pynt: 4 salatblade. 100 g stenbiderrogn

Tilbehør: 1 håndfuld kørvel og/eller dild, citronbåde

Sådan gør du

Bræk den nederste del af aspargesene af. Kog dem i saltet vand i 2 min. og skyl med koldt vand. Tag 4 flotte asparges fra til servering og skær resten i 1 cm tykke skiver. Dup rejerne tørre med køkkenrulle og kom dem i en skål sammen med asparges-skiver, mayonnaise, dild og citronskal. Rør det sammen og smag til med salt og peber.

Krydr rødspættefileterne med salt og peber. Kom mel, sammenpisket æg og rasp i hver sin dybe tallerken. Vend først fisken i mel, derefter i æg og til sidst i rasp. Smelt smørret sammen med olie i en pande og steg fisken ved middelhøj varme i 3 min. pr. side. Anret fisken på en skive ristet brød med salatblade, rejesalaten, stenbiderrogn, resten af aspargesene og kørvel og/eller dild.

 

Energi pr. person: 2595KJ/644Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,1 g.
Kulhydrat: 12,8 g.
Fedt: 10,5 g.