Rødspættefilet med rejesalat, asparges og stenbiderrogn

30-60 min
4 personer

Ingredienser

1 bundt grønne asparges

250 g rejer

100 g mayonnaise

2 spsk. hakket dild

1 tsk. revet skal af usprøjtet citron

Salt og sort peber

4 rødspættefileter

1½ dl hvedemel

1 æg

1½ dl rasp

20 g smør

2 spsk. vindruekerneolie

4 skiver franskbrød

Pynt: 4 salatblade. 100 g stenbiderrogn

Tilbehør: 1 håndfuld kørvel og/eller dild, citronbåde

Om råvarerne

Bræk den nederste del af aspargesene af. Kog dem i saltet vand i 2 min. og skyl med koldt vand. Tag 4 flotte asparges fra til servering og skær resten i 1 cm tykke skiver. Dup rejerne tørre med køkkenrulle og kom dem i en skål sammen med asparges-skiver, mayonnaise, dild og citronskal. Rør det sammen og smag til med salt og peber.

Krydr rødspættefileterne med salt og peber. Kom mel, sammenpisket æg og rasp i hver sin dybe tallerken. Vend først fisken i mel, derefter i æg og til sidst i rasp. Smelt smørret sammen med olie i en pande og steg fisken ved middelhøj varme i 3 min. pr. side. Anret fisken på en skive ristet brød med salatblade, rejesalaten, stenbiderrogn, resten af aspargesene og kørvel og/eller dild.

 

Energi pr. person: 2595KJ/644Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,1 g.
Kulhydrat: 12,8 g.
Fedt: 10,5 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Rødspættefilet med rejesalat, asparges og stenbiderrogn

Bræk den nederste del af aspargesene af. Kog dem i saltet vand i 2 min. og skyl med koldt vand. Tag 4 flotte asparges fra til servering og skær resten i 1 cm tykke skiver. Dup rejerne tørre med køkkenrulle og kom dem i en skål sammen med asparges-skiver, mayonnaise, dild og citronskal. Rør det sammen og smag til med salt og peber.

Krydr rødspættefileterne med salt og peber. Kom mel, sammenpisket æg og rasp i hver sin dybe tallerken. Vend først fisken i mel, derefter i æg og til sidst i rasp. Smelt smørret sammen med olie i en pande og steg fisken ved middelhøj varme i 3 min. pr. side. Anret fisken på en skive ristet brød med salatblade, rejesalaten, stenbiderrogn, resten af aspargesene og kørvel og/eller dild.

 

Energi pr. person: 2595KJ/644Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,1 g.
Kulhydrat: 12,8 g.
Fedt: 10,5 g.