HjemOpskrifterRødkålssalat med ristede valnødder, klementiner og spidskål

Rødkålssalat med ristede valnødder, klementiner og spidskål

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 100 g fint snittet spidskål
  • 400 g snittet rødkål
  • 2½ clementin i fileter
  • 100 g Arla® Emmentaler i tern
dressing
  • 1 dl friskpresset clementinsaft
  • ½ dl æbleeddike
  • 1 dl rørsukker
  • 2 stjerneanis
  • 1 kanelstang
saltede valnødder
  • 120 g valnøddekerner
  • ½ dl akaciehonning
  • ½ tsk havsalt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kog klementinsaft i en gryde med æbleeddike, rørsukker, stjerne anis og kanel i ca. 20 min. til mængden er halveret.

  • 2.
    Rist valnødder på en pande til de er gyldne uden at brænde på. kom acaciehonning og seasalt ved og blandes godt sammen.

  • 3.
    Kom de lune valnødder på et stykke bagepapir til afkøling.

  • 4.
    Anret et stort fad eller 4 tallerkener.

  • 5.
    Rødkål blandet med spidskål.

  • 6.
    Pynt med klementinfileter og emmentaler ost i tern.

  • 7.
    Pynt med de sød/saltede valnødder og dryp den nedkogte dressing over salaten.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8120 kj / 1941 kcal
Næringsindhold pr. 100g
786 kj / 188 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.0 g
Protein: 11.6 %5.4 g
Kulhydrat: 39.3 %18.2 g
Fedt: 49.1 %10.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;