Rødkålssalat med ristede valnødder, klementiner og spidskål

fork and spoon
Salater
clock
30-60 min
Rødkålssalat
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

400 g snittet rødkål
100 g spidskål, fint nittet
200 g klementiner i fileter
100 g emmentaler i tern

Dressing:
1 dl klementinsaft
½ dl æbleeddike
1 dl rørsukker
2 stk. stjerneanis
1 stang kanel

Saltede valnødder:
120 g valnødder
1/2 dl akaciehonning
1/2 tsk. seasalt

Sådan gør du

Kog klementinsaft i en gryde med æbleeddike, rørsukker, stjerne anis og kanel i ca. 20 min. til mængden er halveret.

Rist valnødder på en pande til de er gyldne uden at brænde på. kom acaciehonning og seasalt ved og blandes godt sammen. Kom de lune valnødder på et stykke bagepapir til afkøling.

Anret et stort fad eller 4 tallerkener. Rødkål blandet med spidskål. Pynt med klementinfileter og emmentaler ost i tern.

Pynt med de sød/saltede valnødder og dryp den nedkogte dressing over salaten.

Energi pr. person:1894 kJ /451 kcal
Energifordeling pr. 100g
Protein: 13 %
Fedt: 53 %
Kulhydrat: 34 %