Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Rødkålssalat med æbler og glaserede tranebær

0-30 min
4 personer

Ingredienser

400 g rødkål

100 g grønkål

50 g hasselnødder eller valnødder

150 g æbler

 

Glaserede tranebær:

2 dl friske tranebær

1 dl sukker

1 dl vand

3 stk stjerneanis

3 stk nelliker

 

Dressing:

3 spsk æbleeddike

1 spsk honning

1 tsk dijonsennep

1 spsk frisk timian

1 tsk salt

½ tsk kværnet peber

½ dl olivenolie

Om råvarerne

Start med de glaserede tranebær: Kog sukker og krydderier op med vand, til sukkeret er opløst. Kom friske tranbær i og lad dem blive lune i sukkerlagen. Lad tranebærrene blive i sukkerlagen, så de forbliver flotte og hele.

Skær rødkål i strimler og snit grønkål fint. Kom det i en skål. Rødkålen kan med fordel lægges i koldt vand i køleskabet i et par timer, så det bliver ekstra sprødt. Rist hasselnødder eller valnødder på en pande, gerne med skal, til de begynder at blive mørke og dufte af nødder. Kom hasselnødderne i et rent viskestykke og rul nu den mørke skal af i klædet. Hak dem herefter groft. Ryst alle ingredienser til dressingen sammen i en meljævner. Skær æbler i tern og vend dem sammen med drænet og slynget rødkål og grønkål. Sigt tranebær fra lagen i en sigte. Vend dressingen i salaten og top med hakkede, ristede hasselnødder og glaserede tranebær.

 

Energi pr. person: 1349 kJ / 321 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,0
Fedt: 7,5 g
Kulhydrat: 12,5 g

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Rødkålssalat med æbler og glaserede tranebær

Start med de glaserede tranebær: Kog sukker og krydderier op med vand, til sukkeret er opløst. Kom friske tranbær i og lad dem blive lune i sukkerlagen. Lad tranebærrene blive i sukkerlagen, så de forbliver flotte og hele.

Skær rødkål i strimler og snit grønkål fint. Kom det i en skål. Rødkålen kan med fordel lægges i koldt vand i køleskabet i et par timer, så det bliver ekstra sprødt. Rist hasselnødder eller valnødder på en pande, gerne med skal, til de begynder at blive mørke og dufte af nødder. Kom hasselnødderne i et rent viskestykke og rul nu den mørke skal af i klædet. Hak dem herefter groft. Ryst alle ingredienser til dressingen sammen i en meljævner. Skær æbler i tern og vend dem sammen med drænet og slynget rødkål og grønkål. Sigt tranebær fra lagen i en sigte. Vend dressingen i salaten og top med hakkede, ristede hasselnødder og glaserede tranebær.

 

Energi pr. person: 1349 kJ / 321 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,0
Fedt: 7,5 g
Kulhydrat: 12,5 g