Rødkålssalat med æbler og glaserede tranebær

fork and spoon
Salater
clock
0-30 min
Rødkålssalat med æbler og glaserede tranebær
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

400 g rødkål

100 g grønkål

50 g hasselnødder eller valnødder

150 g æbler

 

Glaserede tranebær:

2 dl friske tranebær

1 dl sukker

1 dl vand

3 stk stjerneanis

3 stk nelliker

 

Dressing:

3 spsk æbleeddike

1 spsk honning

1 tsk dijonsennep

1 spsk frisk timian

1 tsk salt

½ tsk kværnet peber

½ dl olivenolie

Sådan gør du

Start med de glaserede tranebær: Kog sukker og krydderier op med vand, til sukkeret er opløst. Kom friske tranbær i og lad dem blive lune i sukkerlagen. Lad tranebærrene blive i sukkerlagen, så de forbliver flotte og hele.

Skær rødkål i strimler og snit grønkål fint. Kom det i en skål. Rødkålen kan med fordel lægges i koldt vand i køleskabet i et par timer, så det bliver ekstra sprødt. Rist hasselnødder eller valnødder på en pande, gerne med skal, til de begynder at blive mørke og dufte af nødder. Kom hasselnødderne i et rent viskestykke og rul nu den mørke skal af i klædet. Hak dem herefter groft. Ryst alle ingredienser til dressingen sammen i en meljævner. Skær æbler i tern og vend dem sammen med drænet og slynget rødkål og grønkål. Sigt tranebær fra lagen i en sigte. Vend dressingen i salaten og top med hakkede, ristede hasselnødder og glaserede tranebær.

 

Energi pr. person: 1349 kJ / 321 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,0
Fedt: 7,5 g
Kulhydrat: 12,5 g