HjemOpskrifterRødkålssalat med æbler og glaserede tranebær

Rødkålssalat med æbler og glaserede tranebær

Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 400 g rødkål
  • 100 g grønkål
  • 50 g hasselnødder eller valnødder
  • 150 g æbler
glaserede tranebær:
  • 2 dl friske tranebær
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 3 stjerneanis
  • 3 hele nelliker
dressing:
  • 3 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk frisk timian
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • 0.5 dl olivenolie

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Start med de glaserede tranebær: Kog sukker og krydderier op med vand, til sukkeret er opløst.

  • 2.
    Kom friske tranbær i og lad dem blive lune i sukkerlagen.

  • 3.
    Lad tranebærrene blive i sukkerlagen, så de forbliver flotte og hele.

  • 4.
    Skær rødkål i strimler og snit grønkål fint.

  • 5.
    Kom det i en skål.

  • 6.
    Rødkålen kan med fordel lægges i koldt vand i køleskabet i et par timer, så det bliver ekstra sprødt.

  • 7.
    Rist hasselnødder eller valnødder på en pande, gerne med skal, til de begynder at blive mørke og dufte af nødder.

  • 8.
    Kom hasselnødderne i et rent viskestykke og rul nu den mørke skal af i klædet.

  • 9.
    Hak dem herefter groft.

  • 10.
    Ryst alle ingredienser til dressingen sammen i en meljævner.

  • 11.
    Skær æbler i tern og vend dem sammen med drænet og slynget rødkål og grønkål.

  • 12.
    Sigt tranebær fra lagen i en sigte.

  • 13.
    Vend dressingen i salaten og top med hakkede, ristede hasselnødder og glaserede tranebær.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5759 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
519 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.9 g
Protein: 4.6 %1.4 g
Kulhydrat: 43.9 %13.4 g
Fedt: 51.5 %7.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;