Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Rødkålssalat med æbler og glaserede tranebær
Rødkålssalat med æbler og glaserede tranebær
Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
400 g rødkål
100 g grønkål
50 g hasselnødder eller valnødder
150 g æbler
glaserede tranebær:
2 dl friske tranebær
1 dl sukker
1 dl vand
3 stjerneanis
3 hele nelliker
dressing:
3 spsk æblecidereddike
1 spsk honning
1 tsk dijonsennep
1 spsk frisk timian
1 tsk salt
0.5 tsk friskkværnet peber
0.5 dl olivenolie
Sådan gør du
1.
Start med de glaserede tranebær: Kog sukker og krydderier op med vand, til sukkeret er opløst.
2.
Kom friske tranbær i og lad dem blive lune i sukkerlagen.
3.
Lad tranebærrene blive i sukkerlagen, så de forbliver flotte og hele.
4.
Skær rødkål i strimler og snit grønkål fint.
5.
Kom det i en skål.
6.
Rødkålen kan med fordel lægges i koldt vand i køleskabet i et par timer, så det bliver ekstra sprødt.
7.
Rist hasselnødder eller valnødder på en pande, gerne med skal, til de begynder at blive mørke og dufte af nødder.
8.
Kom hasselnødderne i et rent viskestykke og rul nu den mørke skal af i klædet.
9.
Hak dem herefter groft.
10.
Ryst alle ingredienser til dressingen sammen i en meljævner.
11.
Skær æbler i tern og vend dem sammen med drænet og slynget rødkål og grønkål.
12.
Sigt tranebær fra lagen i en sigte.
13.
Vend dressingen i salaten og top med hakkede, ristede hasselnødder og glaserede tranebær.
Klima Kærlig opskrift
Frugt
Salater
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5842 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
523 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
2.9 g
Protein:
4.6 %
1.4 g
Kulhydrat:
44.7 %
13.8 g
Fedt:
50.7 %
7.2 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;