HjemOpskrifterRødbedesalat med klementin og citron-aioli

Rødbedesalat med klementin og citron-aioli

Måltidstype:
Tilbehør
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g rødbeder
  • salt
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk revet citronskal (usprøjtet)
  • 1 æggeblomme
  • 1 dl vindruekerneolie
  • sort peber
  • 3 clementiner
  • 100 g baby salat mix
  • 75 g valnødder

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Vask rødbederne, og kom dem i en gryde med vand, så de er dækket.

  • 2.
    Tilsæt 1 spsk. salt, og kog rødbederne i ca. 40 min.

  • 3.
    Lad dem køle ned, og gnub så skindet af.

  • 4.
    Skær rødbederne i både eller store tern.

  • 5.
    Til aioli knuses hvidløg, og røres sammen med sennep, citronsaft og -skal samt æggeblomme.

  • 6.
    Tilsæt olien lidt ad gangen, mens der røres, til du har en tyk mayonnaise.

  • 7.
    Smag til med salt og sort peber.

  • 8.
    Pil klementinerne, og skær dem i skiver.

  • 9.
    Anret salaten i et fad.

  • 10.
    Kom rødbede, klementiner og aioli over.

  • 11.
    Drys med grofthakkede valnødder.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6713 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
819 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.6 g
Protein: 5.2 %2.5 g
Kulhydrat: 15.5 %7.5 g
Fedt: 79.3 %17.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;