Rødbedesalat med klementin og citron-aioli

fork and spoon
Tilbehør
clock
30-60 min
Rødbedesalat med klementin og citron-aioli
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

500 g rødbeder

Salt

1 fed hvidløg

1 tsk. dijonsennep

2 spsk. Citronsaft

1 tsk. revet ubehandlet citronskal

1 æggeblomme

1 dl vindruekerneolie eller anden neutral olie

Sort peber

3 klementiner

100 g babysalatmix

75 g valnødder
 

Sådan gør du

Vask rødbederne, og kom dem i en gryde med vand, så de er dækket. Tilsæt 1 spsk. salt, og kog rødbederne i ca. 40 min. Lad dem køle ned, og gnub så skindet af. Skær rødbederne i både eller store tern. Til aioli knuses hvidløg, og røres sammen med sennep, citronsaft og -skal samt æggeblomme. Tilsæt olien lidt ad gangen, mens der røres, til du har en tyk mayonnaise. Smag til med salt og sort peber. Pil klementinerne, og skær dem i skiver. Anret salaten i et fad. Kom rødbede, 
klementiner og aioli over. Drys med grofthakkede valnødder.

 

Energi pr. person: 2183KJ/522Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 3,5 g. 
Kulhydrat: 14,4 g. 
Fedt: 18,1 g.