HjemOpskrifterRodfrugtvafler med æg og bacon

Rodfrugtvafler med æg og bacon

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 200 g persillerødder
  • 200 g kartofler
  • 200 g gulerødder
  • 1 løg
  • 25 g revet parmesanost
  • 4 spsk hvedemel
  • 2 æg
  • salt og sort peber
  • 1 spsk olie eller smeltet smør
  • 200 g bacon
  • 4 æg
  • 1 bundt purløg

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skræl og riv kartofler, persillerødder og gulerødder groft.

  • 2.
    Klem så meget væde ud af dem, som du kan, og bland dem med revet løg, parmesan, hvedemel og æg.

  • 3.
    Krydr med salt og peber.

  • 4.
    Varm et vaffeljern op, og pens det let med olie eller smør.

  • 5.
    Kom et par skefulde af rodfrugtblandingen i vaffeljernet, og bag vaflen sprød.

  • 6.
    Hold vaflerne lune i ovnen ved 150°C.

  • 7.
    Steg baconen sprød i en tør pande, og steg æggene til spejlæg.

  • 8.
    Server med de sprøde vafler og et drys purløg.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7710 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
597 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 19.1 %6.7 g
Kulhydrat: 23.4 %8.2 g
Fedt: 57.5 %9.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;