Rodfrugtvafler med æg og bacon

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Rodfrugtvafler med æg og bacon
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

200 g kartofler

200 g persillerod

200 g gulerod

1 løg

25 g revet parmesan

4 spsk. hvedemel

2 æg

Salt og sort peber

1 spsk. olie eller smeltet smør

200 g bacon i skiver

4 æg

1 lille bundt purløg

Sådan gør du

Skræl og riv kartofler, persillerødder og gulerødder groft. Klem så meget væde ud af dem, som du kan, og bland dem med revet løg, parmesan, hvedemel og æg. Krydr med salt og peber.

Varm et vaffeljern op, og pens det let med olie eller smør. Kom et par skefulde af rodfrugtblandingen i vaffeljernet, og bag vaflen sprød. Hold vaflerne lune i ovnen ved 150°C. Steg baconen sprød i en tør pande, og steg æggene til spejlæg. Server med de sprøde vafler og et drys purløg

 

Energi pr. person: 1751KJ/419Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,1 g.
Kulhydrat: 7,7 g.
Fedt: 7,8 g.