Rodfrugtsuppe med friteret gulerod

fork and spoon
Forret
clock
30-60 min
rodfrugtsuppe
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 spsk. olivenolie
4 fed hvidløg, hakket
½ frisk chili
2 stk. laurbærblade
3 kviste frisk timian
1 liter hønsebouillon/grøntsagsbouillon

1 kg grøntsager i mindre stykker:
200 g jordskokker
200 g pastinakker
200 g persillerødder
200 g gulerødder
200 g gule gulerødder
1 dl fløde
Salt og friskkværnet peber

Pynt:
Friterede gulerodsstrimler.

Tilbehør: Brød

Sådan gør du

Varm olivenolien op i en stor gryde og sautér hvidløg, chili og grøntsager i mindre stykker i 5 min. uden at det tager farve.

Kom laurbærblade, timian og bouillon ved til det dækker. Lad grøntsagerne koge i ca. 30 min til de er møre.

Blend grøntsager og bouillon til ensartet konsistens. Hældes tilbage i gryden igen.

Smag til med fløde, salt og friskkværnet peber.

Friterede gulerodsstrimler: Lav tynde strimler af de lyse gulerødder. Varm 3 dl neutral olie op i en gryde. Dup gulerodsstrimler med køkken rulle. Nå olien er varm kom 2-3 stk. strimler i den varme olie og friteres. Tag dem op med lang pincet.  Afdryp de friterede stykker gulerod på køkkenrulle.

Anret den cremede rodfrugtsuppe med friterede gulerødder.

Energi pr. person: 1999 kJ / 476 kcal
Energifordeling pr. 100g
Protein: 12 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 58 %