HjemOpskrifterRodfrugtsuppe med friteret gulerod

Rodfrugtsuppe med friteret gulerod

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 fed hvidløg, hakket
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ chili
  • 2 laurbærblade
  • 3 friske timiankviste
  • 1 liter hønsebouillon /grøntsagsbouillon
1 kg grøntsager i mindre stykker
  • 200 g jordskokker
  • 200 g pastinakker
  • 200 g persillerødder
  • 400 g gulerødder
  • 400 g gulerødder
  • 1 dl fløde
  • salt & friskkværnet peber
  • 400 g gulerødder
  • tilbehør: brød

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Varm olivenolien op i en stor gryde og sautér hvidløg, chili og grøntsager i mindre stykker i 5 min. uden at det tager farve.

  • 2.
    Kom laurbærblade, timian og bouillon ved til det dækker.

  • 3.
    Lad grøntsagerne koge i ca. 30 min til de er møre.

  • 4.
    Blend grøntsager og bouillon til ensartet konsistens.

  • 5.
    Hældes tilbage i gryden igen.

  • 6.
    Smag til med fløde, salt og friskkværnet peber.

  • 7.
    Friterede gulerodsstrimler: Lav tynde strimler af de lyse gulerødder.

  • 8.
    Varm 3 dl neutral olie op i en gryde.

  • 9.
    Dup gulerodsstrimler med køkken rulle.

  • 10.
    Nå olien er varm kom 2-3 stk. strimler i den varme olie og friteres.

  • 11.
    Tag dem op med lang pincet.

  • 12.
    Afdryp de friterede stykker gulerod på køkkenrulle.

  • 13.
    Anret den cremede rodfrugtsuppe med friterede gulerødder.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
3513 kj / 840 kcal
Næringsindhold pr. 100g
162 kj / 39 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 11 %1.0 g
Kulhydrat: 48.8 %4.6 g
Fedt: 40.2 %1.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;