HjemOpskrifterRodfrugtdeller med rødbede og persille

Rodfrugtdeller med rødbede og persille

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 300 g pastinakker
  • 300 g persillerødder
  • 300 g jordskokker
  • 1 dl hvedemel
  • 2 æg
  • 100 g cheddarost, 22%
  • ½ tsk muskatnød
  • 1 tsk salt og sort peber
  • 100 g rå rødbeder
  • 1 dl bredbladet persille
  • smør til stegning
  • sesamfrø til pynt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær pastinak, persillerod og jordskokker i mindre stykker, og kog dem møre i en gryde med rigeligt vand uden salt.

  • 2.
    Lad rodfrugterne dryppe af i en sigte, og mos dem herefter til mos med en gaffel eller et piskeris.

  • 3.
    Bland de mosede rodfrugter med hvedemel, æg, revet ost, muskatnød, salt og peber til en fast konsistens.

  • 4.
    Vend revet rå rødbede og persille i mosen.

  • 5.
    Varm en stor pande op med smør og neutral olie til stegning.

  • 6.
    Form mosen til runde deller og giv dem et let tryk, så de bliver lidt flade.

  • 7.
    Steg dem gyldne ved medium varme i ca. 3-4 minutter på hver side.

  • 8.
    Anret rodfrugtdellerne på et fad og pynt med ristet sesam og bredbladet persille._ Servér gerne din favoritsalat og en grøn pesto til_

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5428 kj / 1297 kcal
Næringsindhold pr. 100g
422 kj / 101 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.1 g
Protein: 20.8 %5.2 g
Kulhydrat: 46.1 %11.5 g
Fedt: 33.1 %3.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;