Rodfrugtdeller med rødbede og persille

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Antal: 16 stk.

300 g pastinak

300 g persillerod

300 g jordskokker

1 dl hvedemel

2 æg

100 g revet cheddarost

½ tsk revet muskatnød

1 stk salt

1 tsk peber

100 g rå rødbede

1 dl hakket bredbladet persille

Smør og olie til stegning

Pynt: Ristet sesam og bredbladet persille+

Sådan gør du

Skær pastinak, persillerod og jordskokker i mindre stykker, og kog dem møre i en gryde med rigeligt vand uden salt. Lad rodfrugterne dryppe af i en sigte, og mos dem herefter til mos med en gaffel eller et piskeris. Bland de mosede rodfrugter med hvedemel, æg, revet ost, muskatnød, salt og peber til en fast konsistens. Vend revet rå rødbede og persille i mosen.

Varm en stor pande op med smør og neutral olie til stegning. Form mosen til runde deller og giv dem et let tryk, så de bliver lidt flade. Steg dem gyldne ved medium varme i ca. 3-4 minutter på hver side. Anret rodfrugtdellerne på et fad og pynt med ristet sesam og bredbladet persille.

Tip: Servér gerne din favoritsalat og en grøn pesto til.

 

Energi pr. person: 1880 kJ / 448 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,0 g
Fedt: 7,0 g

Kulhydrat: 11,0 g