Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør – søn: lukket

 

Roastbeef med urtesvampe og bagte figner

60-90 min
4 personer

Ingredienser

1 stk. roastbeef af dansk kød ca. 800 g
Smør til stegning
1 tsk. havsalt
Kværnet sort peber
1 løg
2 laurbærblade
¼ liter vand

Bagte figner

8 figner skåret i halve
½ dl balsamico
1 spsk. citronsaft
2 spsk. akaciehonning
50 g skyllet rucola

Rosmarin-svampe

500 g rensede svampe, fx champignon og østershatte i mindre stykker
2 spsk. olivenolie
2 fed hakket hvidløg
1 spsk. hakket rosmarin
20 g smør
1 dl hakket persille
Salt og kværnet sort peber

Lad smørret bruse op i en stegegryde. Brun kødet grundigt på alle sider og krydr med salt og peber. Tilsæt løg, laurbærblade og vand. Lad kødet simre under låg til en kernetemperatur på 55°. Tag kødet op og lad det hvile tildækket i 20 min. Sigt skyen fra gryden og jævn den med maizena – smag til med salt og peber.

Pisk balsamico, citronsaft og akaciehonning sammen. Vend forsigtigt fignerne i blandingen og bag dem ved 200° i 20 min.

Varm en pande op på fuldt blus og varm den godt op. Tilsæt olie, rosmarin og svampe. Rist ved hård varme til svampene er gyldne. Tilsæt hvidløg og rør rundt. Til sidst tilsættes smør og hakket persille. Smag til med salt og peber. Bland figner med rucola. Skær tynde skiver af kødet og anret med skysauce, figner og ristede svampe.

Server evt. med stegt græskar eller kartofler. 

 

Energi pr. person:
2503 kJ (595 kcal)

Energifordeling pr. 100g:
Protein: 8,1 g
Fedt: 2,9 g
Kulhydrat: 8,7 g

Når du steger oksekød på panden, så skal du ikke være bange for at stege med for hård varme. Stegeskorpe smager godt, men jo længere tid du steger kødet desto mere tørt bliver det.
Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.

Lad smørret bruse op i en stegegryde. Brun kødet grundigt på alle sider og krydr med salt og peber. Tilsæt løg, laurbærblade og vand. Lad kødet simre under låg til en kernetemperatur på 55°. Tag kødet op og lad det hvile tildækket i 20 min. Sigt skyen fra gryden og jævn den med maizena – smag til med salt og peber.

Pisk balsamico, citronsaft og akaciehonning sammen. Vend forsigtigt fignerne i blandingen og bag dem ved 200° i 20 min.

Varm en pande op på fuldt blus og varm den godt op. Tilsæt olie, rosmarin og svampe. Rist ved hård varme til svampene er gyldne. Tilsæt hvidløg og rør rundt. Til sidst tilsættes smør og hakket persille. Smag til med salt og peber. Bland figner med rucola. Skær tynde skiver af kødet og anret med skysauce, figner og ristede svampe.

Server evt. med stegt græskar eller kartofler. 

 

Energi pr. person:
2503 kJ (595 kcal)

Energifordeling pr. 100g:
Protein: 8,1 g
Fedt: 2,9 g
Kulhydrat: 8,7 g