4 personer
1 stk. roastbeef af dansk kød ca. 800 g
Smør til stegning
1 tsk. havsalt
Kværnet sort peber
1 løg
2 laurbærblade
¼ liter vand
8 figner skåret i halve
½ dl balsamico
1 spsk. citronsaft
2 spsk. akaciehonning
50 g skyllet rucola
500 g rensede svampe, fx champignon og østershatte i mindre stykker
2 spsk. olivenolie
2 fed hakket hvidløg
1 spsk. hakket rosmarin
20 g smør
1 dl hakket persille
Salt og kværnet sort peber
Lad smørret bruse op i en stegegryde. Brun kødet grundigt på alle sider og krydr med salt og peber. Tilsæt løg, laurbærblade og vand. Lad kødet simre under låg til en kernetemperatur på 55°. Tag kødet op og lad det hvile tildækket i 20 min. Sigt skyen fra gryden og jævn den med maizena – smag til med salt og peber.
Pisk balsamico, citronsaft og akaciehonning sammen. Vend forsigtigt fignerne i blandingen og bag dem ved 200° i 20 min.
Varm en pande op på fuldt blus og varm den godt op. Tilsæt olie, rosmarin og svampe. Rist ved hård varme til svampene er gyldne. Tilsæt hvidløg og rør rundt. Til sidst tilsættes smør og hakket persille. Smag til med salt og peber. Bland figner med rucola. Skær tynde skiver af kødet og anret med skysauce, figner og ristede svampe.
Server evt. med stegt græskar eller kartofler.
Energi pr. person:
2503 kJ (595 kcal)
Energifordeling pr. 100g:
Protein: 8,1 g
Fedt: 2,9 g
Kulhydrat: 8,7 g