HjemOpskrifterRoastbeef med urtesvampe og bagte figner

Roastbeef med urtesvampe og bagte figner

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • smør til stegning
  • 1 roastbeef (ca. 800 g)
  • 1 tsk havsalt
  • friskkværnet peber
  • 1 løg
  • 2 laurbærblade
  • 0.25 liter vand
    bagte figner:
    • 8 friske figner
    • 0.5 dl hvid balsamicoeddike
    • 1 spsk friskpresset citronsaft
    • 2 spsk akaciehonning
    • 50 g skyllet rucolasalat
      rosmarin-svampe:
      • 500 g rensede svampe, fx champignon og østershatte i mindre stykker
      • 2 spsk olivenolie
      • 2 hakkede fed hvidløg
      • 1 spsk hakket frisk rosmarin
      • 20 smør
      • 1 dl hakket kruspersille
      • salt og friskkværnet peber

      SÅDAN GØR DU

      • 1.
        Lad smørret bruse op i en stegegryde.

      • 2.
        Brun kødet grundigt på alle sider og krydr med salt og peber.

      • 3.
        Tilsæt løg, laurbærblade og vand.

      • 4.
        Lad kødet simre under låg til en kernetemperatur på 55°.

      • 5.
        Tag kødet op og lad det hvile tildækket i 20 min.

      • 6.
        Sigt skyen fra gryden og jævn den med maizena – smag til med salt og peber.

      • 7.
        Pisk balsamico, citronsaft og akaciehonning sammen.

      • 8.
        Vend forsigtigt fignerne i blandingen og bag dem ved 200° i 20 min.

      • 9.
        Varm en pande op på fuldt blus og varm den godt op.

      • 10.
        Tilsæt olie, rosmarin og svampe.

      • 11.
        Rist ved hård varme til svampene er gyldne.

      • 12.
        Tilsæt hvidløg og rør rundt.

      • 13.
        Til sidst tilsættes smør og hakket persille.

      • 14.
        Smag til med salt og peber.

      • 15.
        Bland figner med rucola.

      • 16.
        Skær tynde skiver af kødet og anret med skysauce, figner og ristede svampe.

      • 17.
        Server evt. med stegt græskar eller kartofler.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      8873 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      360 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 1.0 g
      Protein: 47.3 %10.0 g
      Kulhydrat: 20.6 %4.4 g
      Fedt: 32.1 %3.1 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;