HjemOpskrifterRoastbeef med persille-hindbær pesto og parmesankartofler med estragonfløde
Roastbeef med persille-hindbær pesto og parmesankartofler med estragonfløde
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
Ingredienser
4 personer
600 g kartofler
2 spsk olivenolie
25 g fintrevet parmigiano reggiano
salt og sort peber
1 roastbeef
hindbær-persillepesto:
1 bundt kruspersille
50 g valnøddekerner
100 g hindbær + ekstra til pynt
4 spsk olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
salt og sort peber
estragonfløde:
1.5 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
2 spsk dijonsennep
2 spsk finthakket estragonblade
salt og sort peber
Sådan gør du
1.
Skær kartoflerne i meget tynde skiver og vend dem sammen med 1 spsk. olivenolie, parmesan, salt og sort peber.
2.
Læg dem taglagt i et tyndt lag på en bradepande med bagepapir – du kan lave en stor portion eller du kan lave enkeltvise portioner.
3.
Bag kartoflerne ved 200°C i 25-30 min. til de er gyldne og sprøde.
4.
Tip: Du kan forbage kartoflerne om eftermiddagen i 15 min. og opbevare dem på bagepladen på køl.
5.
Så kan du bage dem færdige til selve festen i 10 min.
6.
Krydr roastbeefen med salt og peber og brun den i 1 spsk. olie i en pande.
7.
Læg den over i et ovnfast fad og steg den færdigt i ovnen ved 180°C i 20 min. eller til den har en centrumtemperatur på 56°C. for medium-rare eller 58°C for medium.
8.
Lad kødet trække i 10 min. før det skæres i skiver.
9.
Server kødet med pestoen over og lidt ekstra hindbær.
10.
Hindbær-persillepesto: Hak persille og valnødder fint og bland med mosede hindbær, olie og eddike.
11.
Smag til med salt og peber.
12.
Estragonfløde: Pisk fløden til blødt skum og vend det med sennep, estragon og lidt salt og peber.