Jubilæum
Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Roastbeef med persille-hindbær pesto og parmesankartofler med estragonfløde

Bedømmelse (9)
30-60 min
4 personer

Ingredienser

600 g kartofler

2 spsk. olivenolie

25 g fintrevet parmesan

Salt og sort peber

1 roastbeef, ca. 800 g

 

Hindbær-persillepesto:

1 lille bundt kruspersille

50 g valnødder

100 g hindbær + ekstra til pynt

4 spsk. olivenolie

1 spsk. hvidvinseddike

Salt og sort peber

 

Estragonfløde:

1½ dl piskefløde

2 spsk. dijonsennep

2 spsk. finthakket estragon

Salt og sort peber

Om råvarerne

Skær kartoflerne i meget tynde skiver og vend dem sammen med 1 spsk. olivenolie, parmesan, salt og sort peber. Læg dem taglagt i et tyndt lag på en bradepande med bagepapir – du kan lave en stor portion eller du kan lave enkeltvise portioner. Bag kartoflerne ved 200°C i 25-30 min. til de er gyldne og sprøde. Tip: Du kan forbage kartoflerne om eftermiddagen i 15 min. og opbevare dem på bagepladen på køl. Så kan du bage dem færdige til selve festen i 10 min.

Krydr roastbeefen med salt og peber og brun den i 1 spsk. olie i en pande. Læg den over i et ovnfast fad og steg den færdigt i ovnen ved 180°C i 20 min. eller til den har en centrumtemperatur på 56°C. for medium-rare eller 58°C for medium. Lad kødet trække i 10 min. før det skæres i skiver. Server kødet med pestoen over og lidt ekstra hindbær.

Hindbær-persillepesto: Hak persille og valnødder fint og bland med mosede hindbær, olie og eddike. Smag til med salt og peber.

Estragonfløde: Pisk fløden til blødt skum og vend det med sennep, estragon og lidt salt og peber.

 

Energi pr. person: 3282KJ/784Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,4 g.
Kulhydrat: 6 g.
Fedt: 10,7 g.

Når du steger oksekød på panden, så skal du ikke være bange for at stege med for hård varme. Stegeskorpe smager godt, men jo længere tid du steger kødet desto mere tørt bliver det.
Roastbeef med persille-hindbær pesto

Skær kartoflerne i meget tynde skiver og vend dem sammen med 1 spsk. olivenolie, parmesan, salt og sort peber. Læg dem taglagt i et tyndt lag på en bradepande med bagepapir – du kan lave en stor portion eller du kan lave enkeltvise portioner. Bag kartoflerne ved 200°C i 25-30 min. til de er gyldne og sprøde. Tip: Du kan forbage kartoflerne om eftermiddagen i 15 min. og opbevare dem på bagepladen på køl. Så kan du bage dem færdige til selve festen i 10 min.

Krydr roastbeefen med salt og peber og brun den i 1 spsk. olie i en pande. Læg den over i et ovnfast fad og steg den færdigt i ovnen ved 180°C i 20 min. eller til den har en centrumtemperatur på 56°C. for medium-rare eller 58°C for medium. Lad kødet trække i 10 min. før det skæres i skiver. Server kødet med pestoen over og lidt ekstra hindbær.

Hindbær-persillepesto: Hak persille og valnødder fint og bland med mosede hindbær, olie og eddike. Smag til med salt og peber.

Estragonfløde: Pisk fløden til blødt skum og vend det med sennep, estragon og lidt salt og peber.

 

Energi pr. person: 3282KJ/784Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,4 g.
Kulhydrat: 6 g.
Fedt: 10,7 g.