Roastbeef med persille-hindbær pesto og parmesankartofler med estragonfløde

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Roastbeef med persille-hindbær pesto
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

600 g kartofler

2 spsk. olivenolie

25 g fintrevet parmesan

Salt og sort peber

1 roastbeef, ca. 800 g

 

Hindbær-persillepesto:

1 lille bundt kruspersille

50 g valnødder

100 g hindbær + ekstra til pynt

4 spsk. olivenolie

1 spsk. hvidvinseddike

Salt og sort peber

 

Estragonfløde:

1½ dl piskefløde

2 spsk. dijonsennep

2 spsk. finthakket estragon

Salt og sort peber

Sådan gør du

Skær kartoflerne i meget tynde skiver og vend dem sammen med 1 spsk. olivenolie, parmesan, salt og sort peber. Læg dem taglagt i et tyndt lag på en bradepande med bagepapir – du kan lave en stor portion eller du kan lave enkeltvise portioner. Bag kartoflerne ved 200°C i 25-30 min. til de er gyldne og sprøde. Tip: Du kan forbage kartoflerne om eftermiddagen i 15 min. og opbevare dem på bagepladen på køl. Så kan du bage dem færdige til selve festen i 10 min.

Krydr roastbeefen med salt og peber og brun den i 1 spsk. olie i en pande. Læg den over i et ovnfast fad og steg den færdigt i ovnen ved 180°C i 20 min. eller til den har en centrumtemperatur på 56°C. for medium-rare eller 58°C for medium. Lad kødet trække i 10 min. før det skæres i skiver. Server kødet med pestoen over og lidt ekstra hindbær.

Hindbær-persillepesto: Hak persille og valnødder fint og bland med mosede hindbær, olie og eddike. Smag til med salt og peber.

Estragonfløde: Pisk fløden til blødt skum og vend det med sennep, estragon og lidt salt og peber.

 

Energi pr. person: 3282KJ/784Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,4 g.
Kulhydrat: 6 g.
Fedt: 10,7 g.