HjemOpskrifterRoastbeef med persille-hindbær pesto og parmesankartofler med estragonfløde

Roastbeef med persille-hindbær pesto og parmesankartofler med estragonfløde

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 600 g kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • 25 g fintrevet parmesanost
  • salt og sort peber
  • 1 roastbeef
hindbær-persillepesto:
  • 1 bundt kruspersille
  • 50 g valnøddekerner
  • 100 g hindbær + ekstra til pynt
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • salt og sort peber
estragonfløde:
  • 1.5 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 2 spsk dijonsennep
  • 2 spsk finthakket estragonblade
  • salt og sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær kartoflerne i meget tynde skiver og vend dem sammen med 1 spsk. olivenolie, parmesan, salt og sort peber.

  • 2.
    Læg dem taglagt i et tyndt lag på en bradepande med bagepapir – du kan lave en stor portion eller du kan lave enkeltvise portioner.

  • 3.
    Bag kartoflerne ved 200°C i 25-30 min. til de er gyldne og sprøde.

  • 4.
    Tip: Du kan forbage kartoflerne om eftermiddagen i 15 min. og opbevare dem på bagepladen på køl.

  • 5.
    Så kan du bage dem færdige til selve festen i 10 min.

  • 6.
    Krydr roastbeefen med salt og peber og brun den i 1 spsk. olie i en pande.

  • 7.
    Læg den over i et ovnfast fad og steg den færdigt i ovnen ved 180°C i 20 min. eller til den har en centrumtemperatur på 56°C. for medium-rare eller 58°C for medium.

  • 8.
    Lad kødet trække i 10 min. før det skæres i skiver.

  • 9.
    Server kødet med pestoen over og lidt ekstra hindbær.

  • 10.
    Hindbær-persillepesto: Hak persille og valnødder fint og bland med mosede hindbær, olie og eddike.

  • 11.
    Smag til med salt og peber.

  • 12.
    Estragonfløde: Pisk fløden til blødt skum og vend det med sennep, estragon og lidt salt og peber.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14186 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
680 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 31.3 %12.5 g
Kulhydrat: 14 %5.6 g
Fedt: 54.7 %10.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;