HjemOpskrifterRistede kartofler med bønner og let mayonnaise

Ristede kartofler med bønner og let mayonnaise

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g små kartofler
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 spsk olivenolie
  • 150 g grønne bønner
  • 250 g cherrytomater
  • 1 pasteuriseret æggeblomme
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ dl vindruekerneolie
  • 1½ dl Cheasy® skyr naturel
  • salt og sort peber
  • frisk timian til pynt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    1 Skrub kartoflerne og vend dem med spidskommen og olivenolie.

  • 2.
    Læg dem i en bradepande med bagepapir og bag i 30 min. ved 200 gr. 2 Blancher bønnerne i 5 min i letsaltet vand.

  • 3.
    Skyl dem med koldt vand.

  • 4.
    Del tomaterne i halve. 3 Rør en mayonnaise sammen af æggeblomme med 1 spsk citronsaft og lidt salt.

  • 5.
    Tilsæt olien lidt ad gangen til det tykner.

  • 6.
    Vend skyr i og smag til med salt og peber.

  • 7.
    Fordel mayonnaisen på et fad og kom kartofler, bønner og tomater over.

  • 8.
    Drys evt. med lidt timian eller en anden krydderurt.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4814 kj / 1151 kcal
Næringsindhold pr. 100g
416 kj / 100 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 12.3 %3.0 g
Kulhydrat: 37.1 %9.1 g
Fedt: 50.6 %5.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;