Ristede kartofler med bønner og let mayonnaise

fork and spoon
Tilbehør
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

500 g små kartofler
1 tsk stødt spidskommen
1 spsk olivenolie
150 g grønne bønner
250 g cherrytomater
1 pasteuriseret æggeblomme
1-2 spsk citronsaft
½ dl vindruekerneolie
150 g skyr
Salt og sort peber
Timian til pynt

Sådan gør du

1 Skrub kartoflerne og vend dem med spidskommen og olivenolie. Læg dem i en bradepande med bagepapir og bag i 30 min. ved 200 gr.

2 Blancher bønnerne i 5 min i letsaltet vand. Skyl dem med koldt vand. Del tomaterne i halve.

3 Rør en mayonnaise sammen af æggeblomme med 1 spsk citronsaft og lidt salt. Tilsæt olien lidt ad gangen til det tykner. Vend skyr i og smag til med salt og peber. Fordel mayonnaisen på et fad og kom kartofler, bønner og tomater over. Drys evt. med lidt timian eller en anden krydderurt.
 

Energi pr. person:
1348KJ/271Kcal

Næringsindhold pr. 100g
Protein: 3,2g
Kulhydrat: 10,8g
Fedt: 4,8g