HjemOpskrifterRistede gulerødder med rødbedehummus og feta

Ristede gulerødder med rødbedehummus og feta

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 tsk paprika
  • 500 g gulerødder i flere farver
  • ½ tsk røget paprika
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 1 spsk olivenolie
  • havsalt
  • 100 g rødbeder
  • 1 dåse kikærter
  • 2 spsk tahin
  • saft fra ½ citron (usprøjtet)
  • ½ dl vand
  • 50 g pinjekerner
  • 100 g Puck® salatost tern i olie
  • pebermynteblade

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skrub gulerødderne.

  • 2.
    Flæk evt. tykke gulerødder.

  • 3.
    Vend dem med paprika, røget paprika, ingefær og olivenolie og krydr med salt.

  • 4.
    Fordel gulerødderne i en bradepande med bage-papir og rist i ovnen i 30 min. ved 200°C.

  • 5.
    Til hummus koges rødbede mør i letsaltet vand i 30-40 min.

  • 6.
    Gnid skindet af og skær rødbeden i grove stykker.

  • 7.
    Blend sammen med kikærter, tahin og citronsaft og tilsæt ½ dl vand.

  • 8.
    Smag til med salt.

  • 9.
    Rist pinje-kernerne i en tør pande.

  • 10.
    Anret hummussen på et stort fad og kom de ristede gulerødder over.

  • 11.
    Smuldr fetaen over og drys med -pinjekerner og mynteblade.

  • 12.
    Energi pr. person: 1948KJ/465Kcal.

  • 13.
    Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 6,5 g.

  • 14.
    Kulhydrat: 16,2 g.

  • 15.
    Fedt: 7,7 g.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7990 kj / 1910 kcal
Næringsindhold pr. 100g
609 kj / 146 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.3 g
Protein: 12.3 %4.4 g
Kulhydrat: 25 %9.0 g
Fedt: 62.7 %10.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;