Ristede gulerødder med rødbedehummus og feta

fork and spoon
Tilbehør
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

500 g gulerødder i flere farver.
1 tsk paprika
½ tsk røget paprika
½ tsk stødt ingefær
1 spsk oliven-olie
Salt. 100 g rødbede
1 dåse kikærter
2 spsk tahin (sesampasta)
Saft af ½ citron
½ dl vand
50 g pinjekerner
100 g feta
1 håndfuld mynte

Sådan gør du

Skrub gulerødderne. Flæk evt. tykke gulerødder. Vend dem med paprika, røget paprika, ingefær og olivenolie og krydr med salt. Fordel gulerødderne i en bradepande med bage-papir og rist i ovnen i 30 min. ved 200°C.

Til hummus koges rødbede mør i letsaltet vand i 30-40 min. Gnid skindet af og skær rødbeden i grove stykker. Blend sammen med kikærter, tahin og citronsaft og tilsæt ½ dl vand. Smag til med salt. Rist pinje-kernerne i en tør pande. Anret hummussen på et stort fad og kom de ristede gulerødder over. Smuldr fetaen over og drys med -pinjekerner og mynteblade.

Energi pr. person: 1948KJ/465Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g.
Kulhydrat: 16,2 g.
Fedt: 7,7 g.