Risotto med ristede svampe

0-30 min
4 personer

Ingredienser

500 g blandede svampe

3 spsk. smør

1 spsk. olivenolie

Salt og sort peber

2 skalotteløg

3 fed hvidløg

1 spsk. frisk timian

4 dl arborioris

2 dl hvidvin

1 l hønsebouillon

100 g revet parmesan

1 spsk. citronsaft

Om råvarerne

[UDARBEJDET AF KASPER FRA MASTERCHEF 2019]

Skær svampene i skiver og smelt 1 spsk. smør sammen med olivenolie i en pande. Rist svampene ved høj varme og krydr med salt og peber. Sluk for varmen, når svampene er gyldne i kanten.

Hak skalotteløg og hvidløg fint. Smelt 1 spsk. smør i en sauterpande og steg løg og hvidløg et par minutter. Kom ris og timian i panden og steg videre et minut. Hæld vin og svampe i og tilsæt herefter bouillon lidt ad gangen, så risene kan suge det til sig efterhånden. Rør jævnligt rundt og sørg for at risene aldrig koger tørre. Efter 15 min. er risene al dente og cremede. Tilsæt parmesan og citronsaft samt den sidste spsk. smør og servér straks.

 

Energi pr. person: 2503KJ/598Kcal.   

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,6 g.
Fedt: 3,9 g.  
Kulhydrat: 12,6 g.  

Risotto

[UDARBEJDET AF KASPER FRA MASTERCHEF 2019]

Skær svampene i skiver og smelt 1 spsk. smør sammen med olivenolie i en pande. Rist svampene ved høj varme og krydr med salt og peber. Sluk for varmen, når svampene er gyldne i kanten.

Hak skalotteløg og hvidløg fint. Smelt 1 spsk. smør i en sauterpande og steg løg og hvidløg et par minutter. Kom ris og timian i panden og steg videre et minut. Hæld vin og svampe i og tilsæt herefter bouillon lidt ad gangen, så risene kan suge det til sig efterhånden. Rør jævnligt rundt og sørg for at risene aldrig koger tørre. Efter 15 min. er risene al dente og cremede. Tilsæt parmesan og citronsaft samt den sidste spsk. smør og servér straks.

 

Energi pr. person: 2503KJ/598Kcal.   

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,6 g.
Fedt: 3,9 g.  
Kulhydrat: 12,6 g.