HjemOpskrifterRisotto med ristede svampe

Risotto med ristede svampe

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 3 spsk smør
  • 500 g blandede svampe
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og sort peber
  • 2 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk frisk timian
  • 4 dl risottoris
  • 2 dl hvidvin
  • 1 liter hønsebouillon
  • 100 g revet parmesanost
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær svampene i skiver og smelt 1 spsk. smør sammen med olivenolie i en pande.

  • 2.
    Rist svampene ved høj varme og krydr med salt og peber.

  • 3.
    Sluk for varmen, når svampene er gyldne i kanten.

  • 4.
    Hak skalotteløg og hvidløg fint.

  • 5.
    Smelt 1 spsk. smør i en sauterpande og steg løg og hvidløg et par minutter.

  • 6.
    Kom ris og timian i panden og steg videre et minut.

  • 7.
    Hæld vin og svampe i og tilsæt herefter bouillon lidt ad gangen, så risene kan suge det til sig efterhånden.

  • 8.
    Rør jævnligt rundt og sørg for at risene aldrig koger tørre.

  • 9.
    Efter 15 min. er risene al dente og cremede.

  • 10.
    Tilsæt parmesan og citronsaft samt den sidste spsk. smør og servér straks.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9750 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
432 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 12.9 %3.3 g
Kulhydrat: 48.1 %12.2 g
Fedt: 33.2 %3.9 g
Alkohol: 5.8 %0.8 g
;