Risotto med mascarpone, ærter og stegt rødspættefilet

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Risotto med mascarpone, ærter og stegt rødspættefilet
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 skalotteløg

1 fed hvidløg

1 spsk smør

200 g risottoris

1 glas tør hvidvin

7 dl hønse- eller grøntsagsbouillon

Salt og sort peber

200 g ærter

100 g mascarpone

100 g revet parmesan
1 tsk revet citronskal

400 g rødspættefilet

2 spsk fuldkornshvedemel

1 spsk smør
+ 1 spsk olivenolie til stegning

Pynt: ærteskud 

Sådan gør du

Hak skalotteløg og hvidløg fint. Smelt 1 spsk smør i en gryde og steg skalotteløgene et par minutter. Tilsæt hvidløg og ris og steg videre et minut. Hæld vinen ved og kog den ind. Begynd så at tilsætte bouillon lidt ad gangen. Lad risene absorbere væden, før der tilsættes mere. Fortsæt til al væden er brugt, ca. 12 min. Kom ærter i og lad dem varme igennem. Rør til sidst mascarpone, parmesan og citronskal i og smag til med salt og godt med friskkværnet sort peber. 

Smelt 1 spsk smør i en pande sammen med olien. Fold fiskefileterne en gang og krydr med salt og peber. Drys dem let med melet. Steges i smør i 3-4 min pr. side. Server fisken over risottoen. Pynt med ærteskud.

 

Energi pr. person: 2062KJ/493Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 6,2 g.

Kulhydrat: 11,7 g.

Fedt: 3,5 g.