HjemOpskrifterRisotto med mascarpone, ærter og stegt rødspættefilet

Risotto med mascarpone, ærter og stegt rødspættefilet

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk smør
  • 200 g risottoris
  • 2 dl tør hvidvin
  • 7 dl grøntsagsbouillon eller hønsebouillon
  • groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g ærter
  • 100 g mascarpone
  • 100 g revet parmesanost
  • 1 tsk citronskal (usprøjtet)
  • 400 g rødspættefileter
  • 2 spsk fuldkornshvedemel
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie til stegning
  • Pynt: ærteskud

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Hak skalotteløg og hvidløg fint.

  • 2.
    Smelt 1 spsk smør i en gryde og steg skalotteløgene et par minutter.

  • 3.
    Tilsæt hvidløg og ris og steg videre et minut.

  • 4.
    Hæld vinen ved og kog den ind.

  • 5.
    Begynd så at tilsætte bouillon lidt ad gangen.

  • 6.
    Lad risene absorbere væden, før der tilsættes mere.

  • 7.
    Fortsæt til al væden er brugt, ca. 12 min.

  • 8.
    Kom ærter i og lad dem varme igennem.

  • 9.
    Rør til sidst mascarpone, parmesan og citronskal i og smag til med salt og godt med friskkværnet sort peber.

  • 10.
    Smelt 1 spsk smør i en pande sammen med olien.

  • 11.
    Fold fiskefileterne en gang og krydr med salt og peber. Drys dem let med melet.

  • 12.
    Steges i smør i 3-4 min pr. side.

  • 13.
    Server fisken over risottoen. Pynt med ærteskud.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11296 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
560 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 28.9 %9.5 g
Kulhydrat: 29.3 %9.6 g
Fedt: 36.8 %5.6 g
Alkohol: 5 %0.9 g
;