Risdeller

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Cirka 15 stk. Tid: Ca. 40 min.

150 g hvide ris
50 g røde linser
1 lille løg, fint hakket
1 fed hvidløg, presset
1 tsk. Salt
Evt. chili eller peber
Olie til stegning

Sådan gør du

Skyl ris og linser og kog dem i samme gryde i cirka 10 minutter i saltet vand.

Når de er færdige med at koge, hældes de over i en si, så vandet kan dryppe af.

Når ris og linser er kølet nogenlunde af, blandes de med de andre ingredienser.

Blend det hele lidt med en stavblender.

Smag farsen til med salt og chili og form den til frikadeller.

Lav eventuelt runde kugler, som du trykker flade på panden.

Tilsæt eventuelt rasp eller havregryn, hvis farsen er for våd.

Steg frikadellerne på panden i olie ved medium varme.

Steg dem på hver side, til de har en lysebrun stegeskorpe.

 

Energi pr. person: 940KJ/225Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 5,8 g.

Kulhydrat: 32,9 g.

Fedt: 3,9 g.