Risdeller

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 50 g tørrede røde linser
  • 150 g hvide ris
  • 1 lille fint hakket løg
  • 1 presset fed hvidløg
  • 1 tsk salt
  • evt. frisk chili eller peber
  • olie til stegning

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skyl ris og linser og kog dem i samme gryde i cirka 10 minutter i saltet vand.

  • 2.
    Når de er færdige med at koge, hældes de over i en si, så vandet kan dryppe af.

  • 3.
    Når ris og linser er kølet nogenlunde af, blandes de med de andre ingredienser.

  • 4.
    Blend det hele lidt med en stavblender.

  • 5.
    Smag farsen til med salt og chili og form den til frikadeller.

  • 6.
    Lav eventuelt runde kugler, som du trykker flade på panden.

  • 7.
    Tilsæt eventuelt rasp eller havregryn, hvis farsen er for våd.

  • 8.
    Steg frikadellerne på panden i olie ved medium varme.

  • 9.
    Steg dem på hver side, til de har en lysebrun stegeskorpe.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
3117 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1079 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.3 g
Protein: 14.3 %9.1 g
Kulhydrat: 81.7 %51.8 g
Fedt: 4 %1.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;