HjemOpskrifterRisblanding med bagte rodfrugter og Violife salatblok

Risblanding med bagte rodfrugter og Violife salatblok

Måltidstype:
Salater
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g rødbeder
  • 500 g gulerødder
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk paprika
  • salt og sort peber
  • 2 dl parboiled ris
  • 1 dl tørret grøn linse
  • 6 dl vand
  • 200 g violife feta
  • saft fra 0.5 citron
  • 1 dl mynteblade

Sådan gør du

  • 1.
    Skræl rødbeder og gulerødder, og vend dem med 1 spsk. olie, koriander, paprika og lidt salt og peber.

  • 2.
    Fordel dem i ét lag i et ovnfast fad, og steg dem i 25 min. ved 200°C.

  • 3.
    Kom ris og linser i en gryde sammen med vand og 1 tsk. groft salt.

  • 4.
    Kog det op, og sænk varmen.

  • 5.
    Kom låg på, og lad blandingen simre i 15 min., til vandet er absorberet.

  • 6.
    Lad risblandingen trække i 10 min., og kom den så over i et stort fad.

  • 7.
    Kom de ristede rodfrugter oven på.

  • 8.
    Smuldr salatblokken over, og dryp med resten af olivenolien og citronsaft.

  • 9.
    Pynt med hakket mynte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8636 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
398 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 13.5 %3.1 g
Kulhydrat: 53 %12.4 g
Fedt: 33.5 %3.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;