Risblanding med bagte rodfrugter og Violife salatblok

fork and spoon
Salater
clock
30-60 min
Risblanding med bagte rodfrugter og Violife salatblok
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

500 g rødbeder

500 g gulerødder

1 + 2 spsk. Olivenolie

1 tsk. stødt koriander

1 tsk. Paprika

Salt og sort peber

2 dl parboiled ris

1 dl linser, f.eks. grønne

6 dl vand

200 g Violife salatblok

Saft fra ½ citron

1 håndfuld mynte

Sådan gør du

 Skræl rødbeder og gulerødder, og vend dem med 1 spsk. olie, koriander, paprika og 
lidt salt og peber. Fordel dem i ét lag i et ovnfast fad, og steg dem i 25 min. ved 200°C. 
Kom ris og linser i en gryde sammen med vand og 1 tsk. groft salt. Kog det op, og sænk varmen. 
Kom låg på, og lad blandingen simre i 15 min., til vandet er absorberet. Lad risblandingen trække i 10 min., og kom den så over i et stort fad. Kom de ristede rodfrugter oven på. Smuldr salatblokken over, og dryp med resten af olivenolien og citronsaft. Pynt med hakket mynte.  

 

Energi pr. person: 2278KJ/545Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 2,8 g. 
Kulhydrat: 17,5 g. 
Fedt: 4,5 g.