4 personer
500 g rødbeder
500 g gulerødder
1 + 2 spsk. Olivenolie
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. Paprika
Salt og sort peber
2 dl parboiled ris
1 dl linser, f.eks. grønne
6 dl vand
200 g Violife salatblok
Saft fra ½ citron
1 håndfuld mynte
Skræl rødbeder og gulerødder, og vend dem med 1 spsk. olie, koriander, paprika og
lidt salt og peber. Fordel dem i ét lag i et ovnfast fad, og steg dem i 25 min. ved 200°C.
Kom ris og linser i en gryde sammen med vand og 1 tsk. groft salt. Kog det op, og sænk varmen.
Kom låg på, og lad blandingen simre i 15 min., til vandet er absorberet. Lad risblandingen trække i 10 min., og kom den så over i et stort fad. Kom de ristede rodfrugter oven på. Smuldr salatblokken over, og dryp med resten af olivenolien og citronsaft. Pynt med hakket mynte.
Energi pr. person: 2278KJ/545Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,8 g.
Kulhydrat: 17,5 g.
Fedt: 4,5 g.