HjemOpskrifterRisalamande med tvist

Risalamande med tvist

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

  • 0.5 vaniljestang
  • 80 g grødris
  • 5 dl sødmælk
  • 1 spsk sukker
  • 3.5 dl fløde
  • 100 g mandler
  • 0.5 glas amarenakirsebær
  • 1.5 spsk sukker
  • 1 knsp. tørret chiliflage
  • 1 spsk tørret tranebær

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud.

  • 2.
    Kog risene som anvist på emballagen, og tilsæt vaniljestangen sammen med mælken.

  • 3.
    Tag risengrøden af varmen, fjern vaniljestangen og rør grøden med sukker og vaniljekorn og sæt den på køl.

  • 4.
    Pisk fløde til flødeskum og vend i den afkølede risengrød.

  • 5.
    Sæt på køl indtil servering.

  • 6.
    Smut mandlerne, hak dem groft og rist dem gyldne på en pande.

  • 7.
    Lad dem afkøle.

  • 8.
    Si bærrene fra lagen og gem bærrene.

  • 9.
    Hæld lagen i en gryde, tilsæt sukker, chili og tranebær og lad lagen koge lidt ind til en sirupsagtig konsistens.

  • 10.
    Anret risalamande skiftevis med grød, ristede mandler og afdryppede kirsebær i et glas.

  • 11.
    Slut af med ekstra mandler kirsebærsirup på toppen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5407 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
504 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 13.5 %4.0 g
Kulhydrat: 37.8 %11.2 g
Fedt: 48.7 %6.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;