Risalamande med tvist

fork and spoon
Dessert
clock
30-60 min
Ris À Ľamande med tvist
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

½ stang vanilje.
80 g grødris.
5 dl sødmælk.
1 spsk. sukker.
3,5 dl fløde.
100 g mandler.
½ glas Amarena dessert-kirsebær.
1,5 spsk. sukker.
1 knsp.
chiliflager.
1 spsk. tørrede tranebær.

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Kog risene som anvist på emballagen, og tilsæt vaniljestangen sammen med mælken. Tag risengrøden af varmen, fjern vaniljestangen og rør grøden med sukker og vaniljekorn og sæt den på køl. Pisk fløde til flødeskum og vend i den afkølede risengrød. Sæt på køl indtil servering.

Smut mandlerne, hak dem groft og rist dem gyldne på en pande. Lad dem afkøle. Si bærrene fra lagen og gem bærrene. Hæld lagen i en gryde, tilsæt sukker, chili og tranebær og lad lagen koge lidt ind til en sirupsagtig konsistens. Anret risalamande skiftevis med grød, ristede mandler og afdryppede kirsebær i et glas. Slut af med ekstra mandler & kirsebærsirup på toppen.

Energi pr. person: 3055 Kj/  727 kcal. 
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,0 g.
Kulhydrat: 17,8 g.
Fedt: 13,8 g.