HjemOpskrifterRisalamande med portvins-kirsebærsovs

Risalamande med portvins-kirsebærsovs

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 100 g grødris
  • 1.5 dl vand
  • 5 dl sødmælk
  • 0.25 tsk salt
  • 1 vaniljestang
  • 1.5 spsk flormelis
  • 75 g smuttede mandler
  • 3 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 100 g kirsebærsauce
  • 2 stjerneanis
  • 0.75 dl portvin
  • 50 g mandelflager

Sådan gør du

  • 1.
    Kom ris i en gryde sammen med vand og lad det koge op.

  • 2.
    Tilsæt salt og mælk.

  • 3.
    Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

  • 4.
    Kom dem i gryden sammen med stangen og lad risene koge til grød ved svag varme og under låg i ca. 40 min.

  • 5.
    Rør i gryden undervejs.

  • 6.
    Sluk for varmen og lad grøden trække i en halv time.

  • 7.
    Køl den derefter helt ned.

  • 8.
    Rør flormelis i og hak mandlerne.

  • 9.
    Husk at tage en hel mandel fra.

  • 10.
    Vend de hakkede mandler i.

  • 11.
    Pisk fløden til skum og vend et par skefulde af flødeskummet i grøden.

  • 12.
    Vend derefter resten af flødeskummet i.

  • 13.
    Risalamanden sætter sig og bliver mere fast, når den står og trækker i køleskabet.

  • 14.
    Kom kirsebærsaucen i en gryde sammen med stjerneanis og portvin og varm det langsomt op til det næsten koger.

  • 15.
    Sluk for varmen og server kirsebærsaucen varm sammen med risalamanden.

  • 16.
    Drys evt. med mandelflager.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11390 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
829 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 8.4 %4.1 g
Kulhydrat: 29.6 %14.4 g
Fedt: 58.9 %13.2 g
Alkohol: 3.1 %0.8 g
;