Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Risalamande med portvins-kirsebærsovs

60-90 min
4 personer

Ingredienser

100 g grødris

1½ dl vand

5 dl sødmælk

1 nip salt

1 stang vanilje

1½ spsk. flormelis

75 g smuttede mandler

3 dl piskefløde

1 glas kirsebærsauce

2 stjerneanis

0,75 dl ruby portvin

50 g mandelflager

Kom ris i en gryde sammen med vand og lad det koge op. Tilsæt salt og mælk. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom dem i gryden sammen med stangen og lad risene koge til grød ved svag varme og under låg i ca. 40 min. Rør i gryden undervejs. Sluk for varmen og lad grøden trække i en halv time. Køl den derefter helt ned.

Rør flormelis i og hak mandlerne. Husk at tage en hel mandel fra. Vend de hakkede mandler i. Pisk fløden til skum og vend et par skefulde af flødeskummet i grøden. Vend derefter resten af flødeskummet i. Risalamanden sætter sig og bliver mere fast, når den står og trækker i køleskabet.

Kom kirsebærsaucen i en gryde sammen med stjerneanis og portvin og varm det langsomt op til det næsten koger. Sluk for varmen og server kirsebærsaucen varm sammen med risalamanden. Drys evt. med mandelflager

 

Energi pr. person: 798KJ/191Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,5 g.
Kulhydrat: 17,4 g.
Fedt: 11,4 g.

Risalamande med portvins-kirsebærsovs

Kom ris i en gryde sammen med vand og lad det koge op. Tilsæt salt og mælk. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom dem i gryden sammen med stangen og lad risene koge til grød ved svag varme og under låg i ca. 40 min. Rør i gryden undervejs. Sluk for varmen og lad grøden trække i en halv time. Køl den derefter helt ned.

Rør flormelis i og hak mandlerne. Husk at tage en hel mandel fra. Vend de hakkede mandler i. Pisk fløden til skum og vend et par skefulde af flødeskummet i grøden. Vend derefter resten af flødeskummet i. Risalamanden sætter sig og bliver mere fast, når den står og trækker i køleskabet.

Kom kirsebærsaucen i en gryde sammen med stjerneanis og portvin og varm det langsomt op til det næsten koger. Sluk for varmen og server kirsebærsaucen varm sammen med risalamanden. Drys evt. med mandelflager

 

Energi pr. person: 798KJ/191Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,5 g.
Kulhydrat: 17,4 g.
Fedt: 11,4 g.