Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Tyroler-buffet
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Ferieaktiviteter
Fødselsdag
Grill opskrifter
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Baby
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Risalamande med portvins-kirsebærsovs
Risalamande med portvins-kirsebærsovs
Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
100 g grødris
1.5 dl vand
5 dl sødmælk
0.25 tsk salt
1 vaniljestang
1.5 spsk flormelis
75 g smuttede mandler
3 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
100 g kirsebærsauce
2 stjerneanis
0.75 dl portvin
50 g mandelflager
Sådan gør du
1.
Kom ris i en gryde sammen med vand og lad det koge op.
2.
Tilsæt salt og mælk.
3.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
4.
Kom dem i gryden sammen med stangen og lad risene koge til grød ved svag varme og under låg i ca. 40 min.
5.
Rør i gryden undervejs.
6.
Sluk for varmen og lad grøden trække i en halv time.
7.
Køl den derefter helt ned.
8.
Rør flormelis i og hak mandlerne.
9.
Husk at tage en hel mandel fra.
10.
Vend de hakkede mandler i.
11.
Pisk fløden til skum og vend et par skefulde af flødeskummet i grøden.
12.
Vend derefter resten af flødeskummet i.
13.
Risalamanden sætter sig og bliver mere fast, når den står og trækker i køleskabet.
14.
Kom kirsebærsaucen i en gryde sammen med stjerneanis og portvin og varm det langsomt op til det næsten koger.
15.
Sluk for varmen og server kirsebærsaucen varm sammen med risalamanden.
16.
Drys evt. med mandelflager.
SPISETID opskrift
Juleknas
Jul
Dessert
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11390 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
829 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.1 g
Protein:
8.4 %
4.1 g
Kulhydrat:
29.6 %
14.4 g
Fedt:
58.9 %
13.2 g
Alkohol:
3.1 %
0.8 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;