HjemOpskrifterRicotta kage med chokolade og appelsin

Ricotta kage med chokolade og appelsin

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 300 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 3 æg
  • 300 g mascarpone eller ricotta
  • 150 g smeltet smør
  • 15 g tørgær
  • 200 g mørk chokolade
  • 2 øko appelsiner
  • flormelis til pynt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Pisk ricotta og sukker i en skål.

  • 2.
    Tilføj et æg af gangen og rør forsigtigt.

  • 3.
    Tilsat mel og gær, rør forsigtigt og kom det smeltede smør i.

  • 4.
    Tilsat revet appelsin skal fra den ene appelsin samt appelsin saft.

  • 5.
    Bland godt med forsigtigt, til sidst kom chokolade stykker og bland igen.

  • 6.
    Hæld massen i en smurt kageform og bag i forvarm ovn på 180 grader i 30 minutter.

  • 7.
    Tag ud og vend kagen forsigtigt nedad hvis den er vokset for meget i midten.

  • 8.
    Kagen kan pyntes når den er kold.

  • 9.
    Drys med flormelis og skær en lang strimmel med skal fra den anden appelsin.

  • 10.
    Appelsinskal kan bruges til pynt på toppen.

  • 11.
    Eventuelle tips: Er man til sukat kan man også prøv dem sammen men chokolade. Ellers er det en helt suveræn kage til kaffe og the, lige så simpel som den er. Gengivet med tilladelse fra Moderne Mama.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
21891 kj / 5232 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1393 kj / 333 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 6.4 %5.3 g
Kulhydrat: 38.3 %31.4 g
Fedt: 55.3 %20.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;