Ricotta kage med chokolade og appelsin

fork and spoon
Dessert
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer


300 gr. Hvedemel type 00


100 gr sukker


3 æg


300 gr. Ricotta


150 gr. Smeltet smør


15 gr. Gær i pulver (til kager)


200 gr. Mørk chokolade i små stykker


2 øko appelsiner (ikke overfladebehandlet)


Flormelis til pynt

Sådan gør du

Pisk ricotta og sukker i en skål. Tilføj et æg af gangen og rør forsigtigt. Tilsat mel og gær, rør forsigtigt og kom det smeltede smør i. Tilsat revet appelsin skal fra den ene appelsin samt appelsin saft. Bland godt med forsigtigt, til sidst kom chokolade stykker og bland igen. Hæld massen i en smurt kageform og bag i forvarm ovn på 180 grader i 30 minutter.
Tag ud og vend kagen forsigtigt nedad hvis den er vokset for meget i midten. Kagen kan pyntes når den er kold. Drys med flormelis og skær en lang strimmel med skal fra den anden appelsin. Appelsinskal kan bruges til pynt på toppen.
 
 
Eventuelle tips:
Er man til sukat kan man også prøv dem sammen men chokolade. Ellers er det en helt suveræn kage til kaffe og the, lige så simpel som den er.
 
 
Gengivet med tilladelse fra Moderne Mama