HjemOpskrifterRibeye med tomat-kryddersmør og råstegte kartofler

Ribeye med tomat-kryddersmør og råstegte kartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 100 g blødt smør
  • 25 g soltørrede tomater i olie
  • 0.25 tsk paprika
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk frisk timian
  • salt & sort peber
  • 4 ribeye-steaks
  • smør & olie til stegning
råstegte kartofler
  • 750 g kartofler
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk frisk timian

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Til kryddersmør hakkes tomater fint og røres sammen med paprika, knust hvidløg og hakket timian.

  • 2.
    Krydr med salt og peber, og pak smørret ind i plastfolie, så det kan formes til en lille rulle.

  • 3.
    Kom smørret i køleskabet, til det skal bruges.

  • 4.
    Skrub kartoflerne, og dup dem tørre.

  • 5.
    Skær dem i tern.

  • 6.
    Varm olien i en stor pande, og steg kartoflerne ved medium varme i ca. 20 min.

  • 7.
    Vend rundt i dem ofte undervejs.

  • 8.
    Efter 15 min. tilsættes finthakket hvidløg og timian, og der krydres med salt og peber.

  • 9.
    Steg færdig, til kartoflerne er gyldne.

  • 10.
    Tag bøfferne ud af køleskabet en halv time før, de skal steges.

  • 11.
    Krydr med salt og peber, og steg dem ved hård varme i en blanding af smør og olie, ca. 2-3 min. pr. side, afhængig af størrelse.

  • 12.
    Server bøfferne med en skive kryddersmør på.

  • 13.
    Det smager godt med bagte halve tomater til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10670 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
749 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 18.8 %8.3 g
Kulhydrat: 21 %9.2 g
Fedt: 60.2 %12.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;