Ribeye med tomat-kryddersmør og råstegte kartofler

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Ribeye med tomat-kryddersmør og råstegte kartofler
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

100 g blødt smør

25 g soltørrede tomater i olie

¼ tsk. paprika

1 fed hvidløg

1 tsk. frisk timian

Salt og sort peber

4 ribeyebøffer

Smør og olie til stegning

Råstegte kartofler

750 g kartofler

3 spsk. olivenolie

1 fed hvidløg

1 spsk. frisk timian

Sådan gør du

Til kryddersmør hakkes tomater fint og røres sammen med paprika, knust hvidløg og hakket timian. Krydr med salt og peber, og pak smørret ind i plastfolie, så det kan formes til en lille rulle. Kom smørret i køleskabet, til det skal bruges. Skrub kartoflerne, og dup dem tørre. Skær dem i tern. Varm olien i en stor pande, og steg kartoflerne ved medium varme i ca. 20 min. Vend rundt i dem ofte undervejs. Efter 15 min. tilsættes finthakket hvidløg og timian, og der krydres med salt og peber. Steg færdig, til kartoflerne er gyldne. Tag bøfferne ud af køleskabet en halv time før, de skal steges. Krydr med salt og peber, og steg dem ved hård varme i en blanding af smør og olie, ca. 2-3 min. pr. side, afhængig af størrelse. Server bøfferne med en skive kryddersmør på. Det smager godt med bagte halve tomater til.

 

Energi pr. person: 3366KJ/805Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,4 g.
Kulhydrat: 8 g.
Fedt: 12,3 g.