Ribeye steak med blomkålspuré og cremet porresauté

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Ribeye steak med blomkålspuré og cremet porresauté
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 blomkål

Salt

1 knsp. revet muskatnød

1 bundt porrer

1 spsk. smør

Sort peber

1 dl piskefløde

1 håndfuld estragon

4 ribeye steaks

1 spsk. smør og 1 spsk. olivenolie til stegning

Sådan gør du

Del blomkålet inkl. stokken i grove stykker, og kog det mørt i en gryde med letsaltet vand, ca. 12 min. Sigt vandet fra, og brug en stavblender til at purére blomkålet. Skær porrer i skiver på 1½ cm., og svits dem ved lav varme i 1 spsk. smør i en gryde. Krydr med salt og sort peber. Efter ca. 10-15 min. Når porrerne er møre, tilsættes fløde. Lad fløden koge lidt ind og tykne. Krydr kødet med salt og peber på begge sider, og steg det i en varm pande ca. 2 min. pr. side. Lad kødet hvile i 5-10 min, inden det serveres sammen med blomkålspuré og porresauté.

 

Energi pr. person: 2493KJ/596Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9 g.
Kulhydrat: 2,4 g.
Fedt: 7,6 g.