HjemOpskrifterRibeye steak m/ blomkålspuré og cremet porresauté

Ribeye steak m/ blomkålspuré og cremet porresauté

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 blomkål
  • salt & sort peber
  • 0.25 tsk revet muskatnød
  • 1 bæger porre
  • 1 spsk smør
  • 1 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1.5 dl estragonblade
  • 4 ribeye-steaks
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie til stegning

Sådan gør du

  • 1.
    Del blomkålet inkl. stokken i grove stykker, og kog det mørt i en gryde med letsaltet vand, ca. 12 min.

  • 2.
    Sigt vandet fra, og brug en stavblender til at purére blomkålet.

  • 3.
    Skær porrer i skiver på 1½ cm., og svits dem ved lav varme i 1 spsk. smør i en gryde.

  • 4.
    Krydr med salt og sort peber.

  • 5.
    Efter ca. 10-15 min.

  • 6.
    Når porrerne er møre, tilsættes fløde.

  • 7.
    Lad fløden koge lidt ind og tykne.

  • 8.
    Krydr kødet med salt og peber på begge sider, og steg det i en varm pande ca. 2 min. pr. side.

  • 9.
    Lad kødet hvile i 5-10 min, inden det serveres sammen med blomkålspuré og porresauté.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7116 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
564 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 27.8 %9.2 g
Kulhydrat: 5.1 %1.7 g
Fedt: 67.1 %10.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;