Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Ribeye steak med blomkålspuré og cremet porresauté

Bedømmelse (1)
60-90 min
4 personer

Ingredienser

1 blomkål

Salt

1 knsp. revet muskatnød

1 bundt porrer

1 spsk. smør

Sort peber

1 dl piskefløde

1 håndfuld estragon

4 ribeye steaks

1 spsk. smør og 1 spsk. olivenolie til stegning

Om råvarerne

Del blomkålet inkl. stokken i grove stykker, og kog det mørt i en gryde med letsaltet vand, ca. 12 min. Sigt vandet fra, og brug en stavblender til at purére blomkålet. Skær porrer i skiver på 1½ cm., og svits dem ved lav varme i 1 spsk. smør i en gryde. Krydr med salt og sort peber. Efter ca. 10-15 min. Når porrerne er møre, tilsættes fløde. Lad fløden koge lidt ind og tykne. Krydr kødet med salt og peber på begge sider, og steg det i en varm pande ca. 2 min. pr. side. Lad kødet hvile i 5-10 min, inden det serveres sammen med blomkålspuré og porresauté.

 

Energi pr. person: 2493KJ/596Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9 g.
Kulhydrat: 2,4 g.
Fedt: 7,6 g.

Når du steger oksekød på panden, så skal du ikke være bange for at stege med for hård varme. Stegeskorpe smager godt, men jo længere tid du steger kødet desto mere tørt bliver det.
Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Ribeye steak med blomkålspuré og cremet porresauté

Del blomkålet inkl. stokken i grove stykker, og kog det mørt i en gryde med letsaltet vand, ca. 12 min. Sigt vandet fra, og brug en stavblender til at purére blomkålet. Skær porrer i skiver på 1½ cm., og svits dem ved lav varme i 1 spsk. smør i en gryde. Krydr med salt og sort peber. Efter ca. 10-15 min. Når porrerne er møre, tilsættes fløde. Lad fløden koge lidt ind og tykne. Krydr kødet med salt og peber på begge sider, og steg det i en varm pande ca. 2 min. pr. side. Lad kødet hvile i 5-10 min, inden det serveres sammen med blomkålspuré og porresauté.

 

Energi pr. person: 2493KJ/596Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9 g.
Kulhydrat: 2,4 g.
Fedt: 7,6 g.