Ribbenssteg som smørrebrød med rødbedekompot og peberrod

fork and spoon
Frokost
clock
60-90 min
Ribbenssteg som smørrebrød med rødbedekompot og peberrod
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

1 ribbenssteg ca. 1200 g

Salt og sort peber

2 store rødbeder ca. 250 g

2 dl æblemost

1 tsk. smør

3 spsk. friskhøvlet peberrod

1 lille bakke karse

Tilbehør: rugbrød og smør

Sådan gør du

Krydr ribbensstegen godt med salt og peber på alle sider. Kom stegen i et ovnfast fad og sørg for at den ligger plant. Du kan sætte en halv kartoffel eller et stykke sammenkrøllet alufolie ind under, hvis den skal hæves i den ene side. Steg ribbensstegen ved 200°C i 1 time. Sæt temperaturen op til 225 og steg færdig i 15 min. mere.

Skræl rødbederne og skær dem i små tern. Kom dem i en gryde med æblemost og lidt salt og peber og lad det simrekoge i 20 min. til væden næsten er kogt væk og rødbederne er møre. Sluk for varmen og rør koldt smør i. Server ribbensstegen på brød og kom rødbedekompot over. Pynt med peberrod og karse.

 

Energi pr. person: 3612KJ/863Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,5 g.
Kulhydrat: 6,5 g.
Fedt: 23,4 g.