HjemOpskrifterRibbenssteg som smørrebrød med rødbedekompot og peberrod

Ribbenssteg som smørrebrød med rødbedekompot og peberrod

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • salt og sort peber
  • 1.2 kg ribbenstege
  • 2 store rødbeder
  • 2 dl æblemost
  • 1 tsk smør
  • 3 spsk friskhøvlet peberrod
  • 1 bakke karse
tilbehør:
  • rugbrød
  • smør

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Krydr ribbensstegen godt med salt og peber på alle sider.

  • 2.
    Kom stegen i et ovnfast fad og sørg for at den ligger plant.

  • 3.
    Du kan sætte en halv kartoffel eller et stykke sammenkrøllet alufolie ind under, hvis den skal hæves i den ene side.

  • 4.
    Steg ribbensstegen ved 200°C i 1 time.

  • 5.
    Sæt temperaturen op til 225 og steg færdig i 15 min. mere.

  • 6.
    Skræl rødbederne og skær dem i små tern.

  • 7.
    Kom dem i en gryde med æblemost og lidt salt og peber og lad det simrekoge i 20 min. til væden næsten er kogt væk og rødbederne er møre.

  • 8.
    Sluk for varmen og rør koldt smør i.

  • 9.
    Server ribbensstegen på brød og kom rødbedekompot over.

  • 10.
    Pynt med peberrod og karse.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
1104 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
209 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.8 g
Protein: 7.2 %0.9 g
Kulhydrat: 77.9 %9.6 g
Fedt: 14.9 %0.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;