4 personer
1 ribbenssteg ca 1 kg
Salt og sort peber
1 kg søde kartofler
150 g bacon i tern
100 g creme fraiche 18%
1 æble
Gnid ribbensstegen med salt og sort peber. Læg den i et ovnfast fad, og sørg for at sværen ligger plant. Brug evt. en kugle af sølvpapir til at løfte en af siderne med, hvis den ligger skævt. Steg den i ovnen ved 200˚C i 1½ time. Skræl imens kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Steg bacon sprød i en tør pande, og læg til side på køkkenrulle. Kog kartoflerne møre i usaltet vand i 25 min. Sigt vandet fra, og mos kartoflerne sammen med creme fraiche. Skær æblet i små tern, og vend dem i mosen sammen med bacon. Server til ribbensstegen.
Energi pr. person: 4223KJ/1009Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,8 g.
Kulhydrat: 7,9 g.
Fedt: 12 g.