Ribbenssteg og sødkartoffel-baconmos med æble

fork and spoon
Hovedret
clock
90-120 min
Ribbenssteg og sødkartoffel-baconmos med æble
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 ribbenssteg ca 1 kg

Salt og sort peber

1 kg søde kartofler

150 g bacon i tern

100 g creme fraiche 18%

1 æble

Sådan gør du

Gnid ribbensstegen med salt og sort peber. Læg den i et ovnfast fad, og sørg for at sværen ligger plant. Brug evt. en kugle af sølvpapir til at løfte en af siderne med, hvis den ligger skævt. Steg den i ovnen ved 200˚C i 1½ time. Skræl imens kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Steg bacon sprød i en tør pande, og læg til side på køkkenrulle. Kog kartoflerne møre i usaltet vand i 25 min. Sigt vandet fra, og mos kartoflerne sammen med creme fraiche. Skær æblet i små tern, og vend dem i mosen sammen med bacon. Server til ribbensstegen. 

 

Energi pr. person: 4223KJ/1009Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 8,8 g.

Kulhydrat: 7,9 g.

Fedt: 12 g.