HjemOpskrifterRibbenssteg og sødkartoffel-baconmos med æble

Ribbenssteg og sødkartoffel-baconmos med æble

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • groft salt
  • 1 kg ribbensteg
  • friskkværnet peber
  • 1 kg søde kartofler
  • 150 g bacontern
  • 100 g Arla Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 1 æble

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Gnid ribbensstegen med salt og sort peber.

  • 2.
    Læg den i et ovnfast fad, og sørg for at sværen ligger plant.

  • 3.
    Brug evt. en kugle af sølvpapir til at løfte en af siderne med, hvis den ligger skævt.

  • 4.
    Steg den i ovnen ved 200˚C i 1½ time.

  • 5.
    Skræl imens kartoflerne, og skær dem i grove stykker.

  • 6.
    Steg bacon sprød i en tør pande, og læg til side på køkkenrulle.

  • 7.
    Kog kartoflerne møre i usaltet vand i 25 min.

  • 8.
    Sigt vandet fra, og mos kartoflerne sammen med creme fraiche.

  • 9.
    Skær æblet i små tern, og vend dem i mosen sammen med bacon.

  • 10.
    Server til ribbensstegen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16543 kj / 3954 kcal
Næringsindhold pr. 100g
697 kj / 166 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 21.4 %8.8 g
Kulhydrat: 16.3 %6.7 g
Fedt: 62.3 %11.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;