HjemOpskrifterRavioli med oksefyld og tomatsovs

Ravioli med oksefyld og tomatsovs

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
pastadej:
  • 400 g hvedemel
  • 4 store æg
  • 0.25 tsk salt
    oksefyld:
    • 300 g hakket oksekød
    • 1 æggeblomme
    • 1 gulerod
    • 1 skalotteløg
    • 1 fed hvidløg
    • 1 tsk finthakket frisk rosmarin
    • 2 spsk revet parmigiano reggiano
    • 1 spsk olivenolie
    • salt og sort peber
      sovs:
      • 1 skalotteløg
      • 1 fed hvidløg
      • 25 g smør
      • 150 g cherrytomater
      • 2 dl koncentreret tomatpuré
      • 1 dl oksebouillon
      • 1 dl hvidvin
      • 1 tsk sukker
      • salt og sort peber

      Sådan gør du

      • 1.
        Kom mel i en skål og lav en fordybning i midten.

      • 2.
        Pisk æggene let sammen og hæld det i melet.

      • 3.
        Ælt dejen godt sammen og lad den hvile i køleskabet i 30 min.

      • 4.
        Bland hakket oksekød med æggeblomme, groftrevet gulerod, finthakket skalotteløg og finthakket hvidløg, rosmarin, parmesan og olivenolie.

      • 5.
        Krydr med salt og peber.

      • 6.
        Del pastadejen i 3-4 stykker og brug en pastamaskine til at rulle den tyndt ud.

      • 7.
        Start ved str. 1 og fortsæt til str. 6 eller 7.

      • 8.
        Udstik dejen i små cirkler og læg en toppet teskefuld fars på halvdelen af stykkerne.

      • 9.
        Læg toppen over og klem forsigtig kanterne sammen.

      • 10.
        Sørg for at klemme luften ud omkring fyldet.

      • 11.
        Kog i letsaltet vand i 3-4 min.

      • 12.
        Til sovs hakkes skalotteløg og hvidløg fint.

      • 13.
        Smelt smørret og steg løgene ved middel varme i et par minutter.

      • 14.
        Tilsæt hvidløg og cherrytomater og steg et par minutter.

      • 15.
        Hæld tomatpuré, bouillon, hvidvin og sukker i og krydr med salt og peber.

      • 16.
        Lad saucen simre i 20 min, så den koger lidt ind. [UDARBEJDET AF DANNI LOUISE FRA MASTERCHEF 2019]

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      12442 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      731 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 1.7 g
      Protein: 19.2 %8.2 g
      Kulhydrat: 47.3 %20.3 g
      Fedt: 31.2 %6.2 g
      Alkohol: 2.3 %0.6 g
      ;