4 personer
Pastadej:
400 g hvedemel
4 store æg
1 knsp. salt
Oksefyld:
300 g hakket oksekød 8-12%
1 æggeblomme
1 gulerod
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 tsk. finthakket rosmarin
2 spsk. revet parmesan
1 spsk. olivenolie
Salt og sort peber
Sovs:
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
25 g smør
150 g cherrytomater.
2 dl tomatpuré
1 dl kalve- eller oksebouillon
1 dl hvidvin
1 tsk. sukker
Salt og sort peber
[UDARBEJDET AF DANNI & LOUISE FRA MASTERCHEF 2019]
Kom mel i en skål og lav en fordybning i midten. Pisk æggene let sammen og hæld det i melet. Ælt dejen godt sammen og lad den hvile i køleskabet i 30 min.
Bland hakket oksekød med æggeblomme, groftrevet gulerod, finthakket skalotteløg og finthakket hvidløg, rosmarin, parmesan og olivenolie. Krydr med salt og peber.
Del pastadejen i 3-4 stykker og brug en pastamaskine til at rulle den tyndt ud. Start ved str. 1 og fortsæt til str. 6 eller 7. Udstik dejen i små cirkler og læg en toppet teskefuld fars på halvdelen af stykkerne. Læg toppen over og klem forsigtig kanterne sammen. Sørg for at klemme luften ud omkring fyldet. Kog i letsaltet vand i 3-4 min.
Til sovs hakkes skalotteløg og hvidløg fint. Smelt smørret og steg løgene ved middel varme i et par minutter. Tilsæt hvidløg og cherrytomater og steg et par minutter. Hæld tomatpuré, bouillon, hvidvin og sukker i og krydr med salt og peber. Lad saucen simre i 20 min, så den koger lidt ind.
Energi pr. person: 3009KJ/719Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,7 g.
Fedt: 6 g.
Kulhydrat: 18,5 g.