Ravioli med oksefyld og tomatsovs

30-60 min
4 personer

Ingredienser

Pastadej:

400 g hvedemel

4 store æg

1 knsp. salt

 

Oksefyld:

300 g hakket oksekød 8-12% 

1 æggeblomme

1 gulerod

1 skalotteløg 

1 fed hvidløg

1 tsk. finthakket rosmarin

2 spsk. revet parmesan

1 spsk. olivenolie

Salt og sort peber

 

Sovs:

1 skalotteløg

1 fed hvidløg

25 g smør

150 g cherrytomater.

2 dl tomatpuré

1 dl kalve- eller oksebouillon

1 dl hvidvin

1 tsk. sukker

Salt og sort peber

[UDARBEJDET AF DANNI & LOUISE FRA MASTERCHEF 2019]

Kom mel i en skål og lav en fordybning i midten. Pisk æggene let sammen og hæld det i melet. Ælt dejen godt sammen og lad den hvile i køleskabet i 30 min.

Bland hakket oksekød med æggeblomme, groftrevet gulerod, finthakket skalotteløg og finthakket hvidløg, rosmarin, parmesan og olivenolie. Krydr med salt og peber.

Del pastadejen i 3-4 stykker og brug en pastamaskine til at rulle den tyndt ud. Start ved str. 1 og fortsæt til str. 6 eller 7. Udstik dejen i små cirkler og læg en toppet teskefuld fars på halvdelen af stykkerne. Læg toppen over og klem forsigtig kanterne sammen. Sørg for at klemme luften ud omkring fyldet. Kog i letsaltet vand i 3-4 min.

Til sovs hakkes skalotteløg og hvidløg fint. Smelt smørret og steg løgene ved middel varme i et par minutter. Tilsæt hvidløg og cherrytomater og steg et par minutter. Hæld tomatpuré, bouillon, hvidvin og sukker i og krydr med salt og peber. Lad saucen simre i 20 min, så den koger lidt ind.

 

Energi pr. person: 3009KJ/719Kcal.    

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,7 g.
Fedt: 6 g.  
Kulhydrat: 18,5 g.

Ravioli med oksefyld

[UDARBEJDET AF DANNI & LOUISE FRA MASTERCHEF 2019]

Kom mel i en skål og lav en fordybning i midten. Pisk æggene let sammen og hæld det i melet. Ælt dejen godt sammen og lad den hvile i køleskabet i 30 min.

Bland hakket oksekød med æggeblomme, groftrevet gulerod, finthakket skalotteløg og finthakket hvidløg, rosmarin, parmesan og olivenolie. Krydr med salt og peber.

Del pastadejen i 3-4 stykker og brug en pastamaskine til at rulle den tyndt ud. Start ved str. 1 og fortsæt til str. 6 eller 7. Udstik dejen i små cirkler og læg en toppet teskefuld fars på halvdelen af stykkerne. Læg toppen over og klem forsigtig kanterne sammen. Sørg for at klemme luften ud omkring fyldet. Kog i letsaltet vand i 3-4 min.

Til sovs hakkes skalotteløg og hvidløg fint. Smelt smørret og steg løgene ved middel varme i et par minutter. Tilsæt hvidløg og cherrytomater og steg et par minutter. Hæld tomatpuré, bouillon, hvidvin og sukker i og krydr med salt og peber. Lad saucen simre i 20 min, så den koger lidt ind.

 

Energi pr. person: 3009KJ/719Kcal.    

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,7 g.
Fedt: 6 g.  
Kulhydrat: 18,5 g.