Rabarber-hindbærmarmelade

fork and spoon
Tilbehør
clock
0-30 min
Rabarber-hindbærmarmelade
Del med en ven

Ingredienser

1 personer

CA. 1 L.

500 g rabarber

500 g hindbær

1 tsk vaniljepaste

1 brev Dr. Oetker geleringspulver til marmelade med mindre sukker

250 g sukker

Sådan gør du

Skær rabarber i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med hindbær. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom dem og stangen i gryden. Bland geleringspulver med 3 spsk. af sukkeret, og sæt til side. Kom resten af sukkeret i gryden, og kog frugt og sukker sammen til marmelade i ca. 10 min. Skum marmeladen for urenheder. Tag gryden af varmen, og drys geleringspulver blandet med sukker henover, mens der røres. Kog marmeladen op igen i 1 minut, og hæld så den varme marmelade på rene, skoldede glas.

 

Energi pr. 100 g: 481KJ/115Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 0,9 g.
Kulhydrat: 24,3 g.
Fedt: 0,7 g.