Råsyltede agurker

0-30 min

Ingredienser

4 agurker

 

Syltelage:

6 dl lys lagereddike

6 dl sukker

2 dl vand

20 peberkorn

6 stk laurbærblade

2 tsk fennikelfrø

40 g salt

Atamon til at skylle glas

40 g peberrod

1 dl frisk dild

Skyl og skær agurker i tykke skiver på 3 cm eller del agurkerne i 6 dele på langs. Kog eddike med sukker, vand, peberkorn, laurbærblade, fennikelfrø og salt i en gryde. Lad lagen afkøle. Skyl glas i atamon og fordel agurkestykkerne i glassene sammen med peberrod i skiver og frisk dild. Pres agurkestykkerne godt sammen i glassene. De svinder ind, når de ligger i lagen.

Fordel afkølet krydderlage i begge glas. Stil de syltede agurker på køl. Kan nydes dagen efter, og kan holde sig i flere uger.

 

Energi pr. glas: 5173 kJ / 1232 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,0 g

Fedt: 0,5 g
Kulhydrat: 20,0 g

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Råsyltede agurker

Skyl og skær agurker i tykke skiver på 3 cm eller del agurkerne i 6 dele på langs. Kog eddike med sukker, vand, peberkorn, laurbærblade, fennikelfrø og salt i en gryde. Lad lagen afkøle. Skyl glas i atamon og fordel agurkestykkerne i glassene sammen med peberrod i skiver og frisk dild. Pres agurkestykkerne godt sammen i glassene. De svinder ind, når de ligger i lagen.

Fordel afkølet krydderlage i begge glas. Stil de syltede agurker på køl. Kan nydes dagen efter, og kan holde sig i flere uger.

 

Energi pr. glas: 5173 kJ / 1232 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,0 g

Fedt: 0,5 g
Kulhydrat: 20,0 g

LÆS TILBUDSAVISEN