HjemOpskrifterRåsyltede agurker

Råsyltede agurker

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 6 dl lys lagereddike
  • 4 agurker
  • 6 dl sukker
  • 2 dl vand
  • 20 peberkorn
  • 6 laurbærblade
  • 2 tsk fennikelfrø
  • 40 g groft salt
  • atamon til at skylle glas
  • 40 g peberrod
  • 1 dl frisk frisk dild

Sådan gør du

  • 1.
    Skyl og skær agurker i tykke skiver på 3 cm eller del agurkerne i 6 dele på langs.

  • 2.
    Kog eddike med sukker, vand, peberkorn, laurbærblade, fennikelfrø og salt i en gryde.

  • 3.
    Lad lagen afkøle.

  • 4.
    Skyl glas i atamon og fordel agurkestykkerne i glassene sammen med peberrod i skiver og frisk dild.

  • 5.
    Pres agurkestykkerne godt sammen i glassene.

  • 6.
    De svinder ind, når de ligger i lagen.

  • 7.
    Fordel afkølet krydderlage i begge glas.

  • 8.
    Stil de syltede agurker på køl.

  • 9.
    Kan nydes dagen efter, og kan holde sig i flere uger.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9432 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
362 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.2 g
Protein: 2.2 %0.5 g
Kulhydrat: 97.4 %20.7 g
Fedt: 0.4 %0.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;