4 personer
4 agurker
Syltelage:
6 dl lys lagereddike
6 dl sukker
2 dl vand
20 peberkorn
6 stk laurbærblade
2 tsk fennikelfrø
40 g salt
Atamon til at skylle glas
40 g peberrod
1 dl frisk dild
Skyl og skær agurker i tykke skiver på 3 cm eller del agurkerne i 6 dele på langs. Kog eddike med sukker, vand, peberkorn, laurbærblade, fennikelfrø og salt i en gryde. Lad lagen afkøle. Skyl glas i atamon og fordel agurkestykkerne i glassene sammen med peberrod i skiver og frisk dild. Pres agurkestykkerne godt sammen i glassene. De svinder ind, når de ligger i lagen.
Fordel afkølet krydderlage i begge glas. Stil de syltede agurker på køl. Kan nydes dagen efter, og kan holde sig i flere uger.
Energi pr. glas: 5173 kJ / 1232 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,0 g
Fedt: 0,5 g
Kulhydrat: 20,0 g