Råmarinerede julesild med klementin og krydderier

0-30 min

Ingredienser

8 friske sildefileter 3 øko klementiner ½ rødløg 10 hele allehånde 10 hele nelliker 1 tsk sorte peberkorn 1 stang kanel, knust 4 spsk rødvinseddike 1 spsk brun farin 2 tsk groft salt

For at undgå parasitter fryses sildefileterne 24 timer før brug. Tø dem op i køleskabet. Del hver sildefilet på langs og læg dem i et fad. Skær 1 klementin i tynde skiver og læg skiver over fisken sammen med rødløg i skiver. Fordel allehånde, nelliker, peberkorn og kanel over fisken.

Rør eddike, brun farin og salt sammen til en marinade sammen med saften fra de to sidste klementiner. Hæld marinaden over sildene og lad dem marinere 1-2 dage i køleskabet. 

Energi pr. person:
587KJ/140Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,8 g.
Kulhydrat: 17,8 g.
Fedt: 15,1 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Julesild

For at undgå parasitter fryses sildefileterne 24 timer før brug. Tø dem op i køleskabet. Del hver sildefilet på langs og læg dem i et fad. Skær 1 klementin i tynde skiver og læg skiver over fisken sammen med rødløg i skiver. Fordel allehånde, nelliker, peberkorn og kanel over fisken.

Rør eddike, brun farin og salt sammen til en marinade sammen med saften fra de to sidste klementiner. Hæld marinaden over sildene og lad dem marinere 1-2 dage i køleskabet. 

Energi pr. person:
587KJ/140Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,8 g.
Kulhydrat: 17,8 g.
Fedt: 15,1 g.

LÆS TILBUDSAVISEN