Quinoasalat med ristede rødbeder, kål og sesamdressing

0-30 min

Ingredienser

175 g quinoa

4 dl vand

Salt

500 g rødbeder

1 spsk solsikkeolie

200 g palmekål/savoykål

 

Dressing

3 spsk ristede sesamfrø

2 spsk mayonnaise

2 spsk hvidvinseddike

2 spsk soja
1 spsk sesamolie

1 tsk honning

2 spsk vand

Skyl quinoaen og kog den i letsaltet vand i 15 min. Sigt overskydende vand fra og kom quionaen over i en skål. Skræl rødbederne og skær dem i både eller tern. Vend dem med olie og krydr med salt. Bag dem i 20 min ved 180°C. Snit kålen i tynde strimler. Vend rødbede og kål sammen med quinoaen. Kom alle ingredienser til dressing i en blender og bland det til en cremet dressing. Kom dressingen over salaten. 

 

Energi pr. person: 1425KJ/340Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 3,6 g.

Kulhydrat: 15,1 g.

Fedt: 4,8 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Quinoasalat med ristede rødbeder, kål og sesamdressing

Skyl quinoaen og kog den i letsaltet vand i 15 min. Sigt overskydende vand fra og kom quionaen over i en skål. Skræl rødbederne og skær dem i både eller tern. Vend dem med olie og krydr med salt. Bag dem i 20 min ved 180°C. Snit kålen i tynde strimler. Vend rødbede og kål sammen med quinoaen. Kom alle ingredienser til dressing i en blender og bland det til en cremet dressing. Kom dressingen over salaten. 

 

Energi pr. person: 1425KJ/340Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 3,6 g.

Kulhydrat: 15,1 g.

Fedt: 4,8 g.