HjemOpskrifterQuinoasalat med ristede rødbeder, kål og sesamdressing

Quinoasalat med ristede rødbeder, kål og sesamdressing

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 dl vand
  • 175 g quinoa
  • havsalt
  • 500 g rødbeder
  • 1 spsk solsikkeolie
  • 200 g palmekålsblade
dressing:
  • 3 spsk sesamfrø
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 2 spsk sojasauce
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 tsk honning
  • 2 spsk vand

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skyl quinoaen og kog den i letsaltet vand i 15 min.

  • 2.
    Sigt overskydende vand fra og kom quionaen over i en skål.

  • 3.
    Skræl rødbederne og skær dem i både eller tern.

  • 4.
    Vend dem med olie og krydr med salt.

  • 5.
    Bag dem i 20 min ved 180°C.

  • 6.
    Snit kålen i tynde strimler.

  • 7.
    Vend rødbede og kål sammen med quinoaen.

  • 8.
    Kom alle ingredienser til dressing i en blender og bland det til en cremet dressing.

  • 9.
    Kom dressingen over salaten.

  • 10.
    Energi pr. person: 1425KJ/340Kcal. Næringsindhold pr. 100 g.: Protein: 3,6 g. Kulhydrat: 15,1 g. Fedt: 4,8 g.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6671 kj / 1594 kcal
Næringsindhold pr. 100g
458 kj / 109 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.7 g
Protein: 13.1 %3.5 g
Kulhydrat: 41.5 %11.2 g
Fedt: 45.4 %5.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;