Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Pulled pork pita med tzatziki

Ingen bedømmelser endnu
120+ min
4 personer

Ingredienser

7 g salt

250 g mel tipo 00

100 g fuldkornsmel

40 g hvedemel

7 g gær

3 dl vand

2 spsk neutral olie

2 spsk mælk til pensling

 

Pulled pork:

1 stk nakkefilet

2 spsk brun farin

2 spsk paprika

2 spsk salt

2 tsk cayennepeber

2 tsk chilipulver

2 tsk spidskommen

 

Tzatiki:

3 dl Græsk yoghurt 2 %

100 g revet agurk

1 tsk tørret oregano

1 spsk hakket oregano

1 spsk hakket mynte

1 fed knust hvidløg

Salt og peber

 

Tilbehør:

50 rødløg i ringe

50 g fintsnittet spidskål

 

Pynt: Citronsaft og revet citronskal

Start med pulled pork. Bland brun farin, paprika, salt, cayennepeber, chilipulver og spidskommen sammen til en rub. Vend nakkefilet i krydderiblandingen og kom den i en passende stegepose. Luk til og klip 4-5 små huller i posen. Kom stegeposen i en bradepande og steg den i ovnen i 5 timer ved 150°C. Tag nakkefileten ud af stegeposen og riv kødet fra hinanden med 2 gafler. Lad det trevlede kød blande sig med saften fra kødet. Brug ca. 500 g til 4 personer og frys eventuelt resten ned, eller gem det i en beholder i køleskabet i 2-3 dage.

Til pitabrødet blandes salt med alle typer mel sammen i en røreskål. Opløs gæren i vand og hæld det over melet. Start med at røre langsomt, til dejen har en ensartet konsistens. Rør herefter ved fuld hastighed i ca. 5-6 minutter, indtil dejen slipper kanten. Kom neutral olie i bunden af en beholder og kom dejen i. Kom låg eller film over, og lad dejen stå på køl natten over. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 6 stykker. Kom stykkerne over på en bageplade med bagepapir og tryk dem flade med hånden, til de er ca. 18 cm i diameter. Pensel med mælk. Lad dem hæve i ca. 30 minutter på pladen og bag dem herefter i 14-16 minutter ved 225°C, til de er gyldne og bagte. Lad dem køle af på en rist.

Til tzatziki rives agurk. Klem herefter væden ud af revet agurk og blandt det sammen med de øvrige ingredienser. Klargør grønt til pitafyld. Anret pitabrød med pulled pork, tzatziki, rødløg og spidskål.

 

Energi pr. person: 2666 kJ/635 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,5 g
Fedt: 4,0 g
Kulhydrat: 16,5 g

Pulled pork i pita

Start med pulled pork. Bland brun farin, paprika, salt, cayennepeber, chilipulver og spidskommen sammen til en rub. Vend nakkefilet i krydderiblandingen og kom den i en passende stegepose. Luk til og klip 4-5 små huller i posen. Kom stegeposen i en bradepande og steg den i ovnen i 5 timer ved 150°C. Tag nakkefileten ud af stegeposen og riv kødet fra hinanden med 2 gafler. Lad det trevlede kød blande sig med saften fra kødet. Brug ca. 500 g til 4 personer og frys eventuelt resten ned, eller gem det i en beholder i køleskabet i 2-3 dage.

Til pitabrødet blandes salt med alle typer mel sammen i en røreskål. Opløs gæren i vand og hæld det over melet. Start med at røre langsomt, til dejen har en ensartet konsistens. Rør herefter ved fuld hastighed i ca. 5-6 minutter, indtil dejen slipper kanten. Kom neutral olie i bunden af en beholder og kom dejen i. Kom låg eller film over, og lad dejen stå på køl natten over. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 6 stykker. Kom stykkerne over på en bageplade med bagepapir og tryk dem flade med hånden, til de er ca. 18 cm i diameter. Pensel med mælk. Lad dem hæve i ca. 30 minutter på pladen og bag dem herefter i 14-16 minutter ved 225°C, til de er gyldne og bagte. Lad dem køle af på en rist.

Til tzatziki rives agurk. Klem herefter væden ud af revet agurk og blandt det sammen med de øvrige ingredienser. Klargør grønt til pitafyld. Anret pitabrød med pulled pork, tzatziki, rødløg og spidskål.

 

Energi pr. person: 2666 kJ/635 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,5 g
Fedt: 4,0 g
Kulhydrat: 16,5 g