HjemOpskrifterPulled pork pita med tzatziki

Pulled pork pita med tzatziki

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 7 g groft salt
  • 250 g hvedemel
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 40 g hvedemel
  • 7 g gær
  • 3 dl vand
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 2 spsk mælk til pensling
pulled pork:
  • 1 grisenakkefilet
  • 2 spsk brun farin
  • 2 spsk paprika
  • 2 spsk salt
  • 2 tsk cayennepeber
  • 2 tsk mildt chilipulver
  • 2 tsk stødt spidskommen
tzatiki:
  • 3 dl græsk yoghurt
  • 100 g revet agurker
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 spsk hakket frisk oregano
  • 1 spsk hakket mynteblade
  • 1 knust fed hvidløg
  • salt og sort peber
tilbehør:
  • 50 g rødløg i ringe
  • 50 g fintsnittet spidskål
pynt:
  • friskpresset citronsaft
  • citronskal (usprøjtet)

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Start med pulled pork.

  • 2.
    Bland brun farin, paprika, salt, cayennepeber, chilipulver og spidskommen sammen til en rub.

  • 3.
    Vend nakkefilet i krydderiblandingen og kom den i en passende stegepose.

  • 4.
    Luk til og klip 4-5 små huller i posen.

  • 5.
    Kom stegeposen i en bradepande og steg den i ovnen i 5 timer ved 150°C.

  • 6.
    Tag nakkefileten ud af stegeposen og riv kødet fra hinanden med 2 gafler.

  • 7.
    Lad det trevlede kød blande sig med saften fra kødet.

  • 8.
    Brug ca. 500 g til 4 personer og frys eventuelt resten ned, eller gem det i en beholder i køleskabet i 2-3 dage.

  • 9.
    Til pitabrødet blandes salt med alle typer mel sammen i en røreskål.

  • 10.
    Opløs gæren i vand og hæld det over melet.

  • 11.
    Start med at røre langsomt, til dejen har en ensartet konsistens.

  • 12.
    Rør herefter ved fuld hastighed i ca. 5-6 minutter, indtil dejen slipper kanten.

  • 13.
    Kom neutral olie i bunden af en beholder og kom dejen i.

  • 14.
    Kom låg eller film over, og lad dejen stå på køl natten over.

  • 15.
    Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 6 stykker.

  • 16.
    Kom stykkerne over på en bageplade med bagepapir og tryk dem flade med hånden, til de er ca. 18 cm i diameter.

  • 17.
    Pensel med mælk.

  • 18.
    Lad dem hæve i ca. 30 minutter på pladen og bag dem herefter i 14-16 minutter ved 225°C, til de er gyldne og bagte.

  • 19.
    Lad dem køle af på en rist.

  • 20.
    Til tzatziki rives agurk.

  • 21.
    Klem herefter væden ud af revet agurk og blandt det sammen med de øvrige ingredienser.

  • 22.
    Klargør grønt til pitafyld.

  • 23.
    Anret pitabrød med pulled pork, tzatziki, rødløg og spidskål.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9018 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
668 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.2 g
Protein: 10.6 %4.1 g
Kulhydrat: 61.3 %24.1 g
Fedt: 28.1 %5.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;