Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Pulled pork pita med tzatziki
Pulled pork pita med tzatziki
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
7 g groft salt
250 g hvedemel
100 g fuldkornshvedemel
40 g hvedemel
7 g gær
3 dl vand
2 spsk smagsneutral olie
2 spsk mælk til pensling
pulled pork:
1 grisenakkefilet
2 spsk brun farin
2 spsk paprika
2 spsk salt
2 tsk cayennepeber
2 tsk mildt chilipulver
2 tsk stødt spidskommen
tzatiki:
3 dl yoghurt 10%
100 g revet agurker
1 tsk tørret oregano
1 spsk hakket frisk oregano
1 spsk hakket mynteblade
1 knust fed hvidløg
salt og sort peber
tilbehør:
50 g rødløg i ringe
50 g fintsnittet spidskål
pynt:
friskpresset citronsaft
citronskal (usprøjtet)
Sådan gør du
1.
Start med pulled pork.
2.
Bland brun farin, paprika, salt, cayennepeber, chilipulver og spidskommen sammen til en rub.
3.
Vend nakkefilet i krydderiblandingen og kom den i en passende stegepose.
4.
Luk til og klip 4-5 små huller i posen.
5.
Kom stegeposen i en bradepande og steg den i ovnen i 5 timer ved 150°C.
6.
Tag nakkefileten ud af stegeposen og riv kødet fra hinanden med 2 gafler.
7.
Lad det trevlede kød blande sig med saften fra kødet.
8.
Brug ca. 500 g til 4 personer og frys eventuelt resten ned, eller gem det i en beholder i køleskabet i 2-3 dage.
9.
Til pitabrødet blandes salt med alle typer mel sammen i en røreskål.
10.
Opløs gæren i vand og hæld det over melet.
11.
Start med at røre langsomt, til dejen har en ensartet konsistens.
12.
Rør herefter ved fuld hastighed i ca. 5-6 minutter, indtil dejen slipper kanten.
13.
Kom neutral olie i bunden af en beholder og kom dejen i.
14.
Kom låg eller film over, og lad dejen stå på køl natten over.
15.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 6 stykker.
16.
Kom stykkerne over på en bageplade med bagepapir og tryk dem flade med hånden, til de er ca. 18 cm i diameter.
17.
Pensel med mælk.
18.
Lad dem hæve i ca. 30 minutter på pladen og bag dem herefter i 14-16 minutter ved 225°C, til de er gyldne og bagte.
19.
Lad dem køle af på en rist.
20.
Til tzatziki rives agurk.
21.
Klem herefter væden ud af revet agurk og blandt det sammen med de øvrige ingredienser.
22.
Klargør grønt til pitafyld.
23.
Anret pitabrød med pulled pork, tzatziki, rødløg og spidskål.
Svin
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9018 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
668 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
2.2 g
Protein:
10.6 %
4.1 g
Kulhydrat:
61.3 %
24.1 g
Fedt:
28.1 %
5.1 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;