4 personer
7 g salt
250 g mel tipo 00
100 g fuldkornsmel
40 g hvedemel
7 g gær
3 dl vand
2 spsk neutral olie
2 spsk mælk til pensling
Pulled pork:
1 stk nakkefilet
2 spsk brun farin
2 spsk paprika
2 spsk salt
2 tsk cayennepeber
2 tsk chilipulver
2 tsk spidskommen
Tzatiki:
3 dl Græsk yoghurt 2 %
100 g revet agurk
1 tsk tørret oregano
1 spsk hakket oregano
1 spsk hakket mynte
1 fed knust hvidløg
Salt og peber
Tilbehør:
50 rødløg i ringe
50 g fintsnittet spidskål
Pynt: Citronsaft og revet citronskal
Start med pulled pork. Bland brun farin, paprika, salt, cayennepeber, chilipulver og spidskommen sammen til en rub. Vend nakkefilet i krydderiblandingen og kom den i en passende stegepose. Luk til og klip 4-5 små huller i posen. Kom stegeposen i en bradepande og steg den i ovnen i 5 timer ved 150°C. Tag nakkefileten ud af stegeposen og riv kødet fra hinanden med 2 gafler. Lad det trevlede kød blande sig med saften fra kødet. Brug ca. 500 g til 4 personer og frys eventuelt resten ned, eller gem det i en beholder i køleskabet i 2-3 dage.
Til pitabrødet blandes salt med alle typer mel sammen i en røreskål. Opløs gæren i vand og hæld det over melet. Start med at røre langsomt, til dejen har en ensartet konsistens. Rør herefter ved fuld hastighed i ca. 5-6 minutter, indtil dejen slipper kanten. Kom neutral olie i bunden af en beholder og kom dejen i. Kom låg eller film over, og lad dejen stå på køl natten over. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 6 stykker. Kom stykkerne over på en bageplade med bagepapir og tryk dem flade med hånden, til de er ca. 18 cm i diameter. Pensel med mælk. Lad dem hæve i ca. 30 minutter på pladen og bag dem herefter i 14-16 minutter ved 225°C, til de er gyldne og bagte. Lad dem køle af på en rist.
Til tzatziki rives agurk. Klem herefter væden ud af revet agurk og blandt det sammen med de øvrige ingredienser. Klargør grønt til pitafyld. Anret pitabrød med pulled pork, tzatziki, rødløg og spidskål.
Energi pr. person: 2666 kJ/635 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,5 g
Fedt: 4,0 g
Kulhydrat: 16,5 g