HjemOpskrifterPulled Chicken & slaw

Pulled Chicken & slaw

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 spsk paprika
  • 1 kylling
  • 2 tsk brun farin
  • 0.5 tsk stødt spidskommen
  • 0.5 tsk cayennepeber
  • 1 tsk flagesalt
  • 2 knust fed hvidløg
  • 2 dl barbecuesauce
  • 0.5 knoldselleri
  • 3 gulerødder
  • 0.5 spidskål
  • 2 æbler
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1.5 tsk ahornsirup
  • 1 dl økologisk creme fraiche 9%
  • salt & sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rens og skyl kyllingen indvendig og dup den tør.

  • 2.
    Bland paprika, farin, spidskommen, cayennepeber og salt og gnid kyllingen godt og grundigt ind i blandingen.

  • 3.
    Fyld den med knust hvidløg og læg den i en stegeso eller stegegryde med låg.

  • 4.
    Hæld barbecuesauce over og læg låg på.

  • 5.
    Sæt fadet i ovnen ved 100°C traditionel varme i 6 timer.

  • 6.
    Skræl knoldsellerien og gulerødderne og riv den i strimler på et mandolinjern eller med en julienneskræller.

  • 7.
    Snit spidskålen og skær æblerne i smalle både og dernæst i stave.

  • 8.
    Vend grønsagerne i en dressing af citronsaft, sennep, sirup og fraiche og smag til med salt og peber.

  • 9.
    Hæld skyen fra kyllingen og si den over i en gryde.

  • 10.
    Kog skyen kraftigt ind til konsistensen er jævn.

  • 11.
    Pil forsigtigt skindet af kyllingen.

  • 12.
    Pil kødet af (det falder faktisk af af sig selv) og adskil det med to gafler.

  • 13.
    Server kødet med slaw og indkogt barbequesky.

  • 14.
    Suppler gerne med grove hjemmelavede pommes frites.

  • 15.
    Servér det evt. i en grov bolle.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12134 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
425 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 33.1 %8.3 g
Kulhydrat: 22.8 %5.7 g
Fedt: 44.1 %5.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;