Pulled Chicken & slaw

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 hel Himmerland Kylling

1 spsk paprika

2 tsk farin

½ tsk stødt spidskommen

½ tsk cayennepeber

1 tsk flagesalt

2 fed knust hvidløg

2 dl barbequesauce

 

½ knold selleri

3 gulerødder

½ spidskål

2 æbler

2 spsk citronsaft

1 tsk dijonsennep

1-2 tsk ahornsirup

1 dl fraiche

Salt, peber

Sådan gør du

Rens og skyl kyllingen indvendig og dup den tør. Bland paprika, farin, spidskommen, cayennepeber og salt og gnid kyllingen godt og grundigt ind i blandingen. Fyld den med knust hvidløg og læg den i en stegeso eller stegegryde med låg. Hæld barbecuesauce over og læg låg på. Sæt fadet i ovnen ved 100°C traditionel varme i 6 timer. Skræl knoldsellerien og gulerødderne og riv den i strimler på et mandolinjern eller med en julienneskræller.  Snit spidskålen og skær æblerne i smalle både og dernæst i stave. Vend grønsagerne i en dressing af citronsaft, sennep, sirup og fraiche og smag til med salt og peber. Hæld skyen fra kyllingen og si den over  i en gryde. Kog skyen kraftigt ind til  konsistensen er jævn. Pil forsigtigt skindet af kyllingen. Pil kødet af (det falder faktisk af af sig selv) og  adskil det med to gafler.  Server kødet med slaw og indkogt barbequesky. Suppler gerne med grove hjemmelavede pommes frites. Servér det evt. i en grov bolle.

 

Energi pr. person: 2606 Kj/ 620 kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 7,4 g. Kulhydrat: 7,7 g.  Fedt: 4,7 g.