HjemOpskrifterPulled chicken burger, nøglehulsmærket opskrift

Pulled chicken burger, nøglehulsmærket opskrift

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Pulled chicken
  • 4 kyllingebryst
  • 2 tsk groft salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk worcestershiresauce
  • 1 tsk cayennepeber
  • 1 dl æblemost
Æblerelish:
  • 2 æbler i tern
  • 1 spsk revet frisk ingefær
  • 0.5 finthakket rødløg
  • 1 finthakket fed hvidløg
  • 1 spsk honning
  • 500 g spidskål
  • 1 saft af en citron (usprøjtet)
  • Knust sort peberkorn
  • 2 syltede drueagurker i små tern
  • 8 skiver bacon
  • 4 burgerboller eller pitabrød
  • 3- 4 spsk grov sennep

Sådan gør du

  • 1.
    Pulled chicken Dæk kyllingebrysterne med vand i en gryde.

  • 2.
    Bring i kog og sluk.

  • 3.
    Lad dem trække ca. 15-20 minutter, indtil kødet kan trækkes fra hinanden.

  • 4.
    Har du gas eller induktion, kan det være nødvendigt at bringe kyllingen næsten i kog igen efter 10 minutter.

  • 5.
    Bland marinade af salt, sukker, lakridsgranulat og cayenne med æblemosten.

  • 6.
    Træk/pluk kyllingebrysterne til strimler og vend dem med marinaden.

  • 7.
    Når der serveres, prøv at vende friske urter i fx basilikum, estragon eller dild – bum det smager.

  • 8.
    Æblerelish: Bland alle ingredienserne direkte i en gryde/pande og swingblandingen 2-4 minutter over blusset.

  • 9.
    Gem gerne lidt rå kål eller fennikel til pynt.

  • 10.
    Steg baconskiverne sprøde på panden.

  • 11.
    Lun fuldkorns-burgerboller eller grove pitabrød ca. 3-5 minutter.

  • 12.
    Smør siderne af burgerbollerne med sennep, ½ -1 spsk pr bolle.

  • 13.
    Kom æblerelish på brødet, så kylling, bacon, så lidt mere relish og til den sidste finish lidt spidskål/fennikel så det strutter af smag.

  • 14.
    Konge trykket kylling til rigtige mænd - bum.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9580 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
460 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 29.7 %8.0 g
Kulhydrat: 39.7 %10.8 g
Fedt: 30.6 %3.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;