Pulled chicken burger, nøglehulsmærket opskrift

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Pulled chicken
Del med en ven

Ingredienser

4 personer


Pulled chicken

4 kyllingebryster uden skind

1-2 tsk groft salt eller røget salt

1 spsk sukker

1 tsk lakridsgranulat eller 1 spsk worchestershire sauce

1 tsk cayenne

1 dl æblemost



Æblerelish

2 store æbler i små tern

1 spsk ingefær i bitte tern eller revet

½ mellemstort rødløg, hakket fint

1 fed hvidløg, hakket fint

1 spsk honning

500 g spidskål eller fennikel eller anden kål, fint snittet

Saft af en citron

Sort knust peber

1 tsk lakridsgranulat

2 drueagurker i små tern





8 skiver bacon

4 store fuldkorns burgerboller eller pitabrød

2-4 spsk sennep, gerne grov

Sådan gør du

Sådan gør du

Pulled chicken
Dæk kyllingebrysterne med vand i en gryde. Bring i kog og sluk. Lad dem trække ca. 15-20 minutter, indtil kødet kan trækkes fra hinanden. Har du gas eller induktion, kan det være nødvendigt at bringe kyllingen næsten i kog igen efter 10 minutter.
Opskrifter til Nøglehulskampagne 4, uge 18-20 2014 udviklet af Claus Holm
2

Bland marinade af salt, sukker, lakridsgranulat og cayenne med æblemosten. Træk/pluk kyllingebrysterne til strimler og vend dem med marinaden.
Når der serveres, prøv at vende friske urter i fx basilikum, estragon eller dild – bum det smager.

Æblerelish
Bland alle ingredienserne direkte i en gryde/pande og swingblandingen 2-4 minutter over blusset. Gem gerne lidt rå kål eller fennikel til pynt.
Steg baconskiverne sprøde på panden.

Lun fuldkorns-burgerboller eller grove pitabrød ca. 3-5 minutter. Smør siderne af burgerbollerne med sennep, ½ -1 spsk pr bolle.
Kom æblerelish på brødet, så kylling, bacon, så lidt mere relish og til den sidste finish lidt spidskål/fennikel så det strutter af smag.

Konge trykket kylling til rigtige mænd - bum.