HjemOpskrifterPull apart brød med Leerdammer, tomat og parmaskinke

Pull apart brød med Leerdammer, tomat og parmaskinke

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
  • 20 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 2 tsk groft salt
  • 150 g sigtet speltmel
  • ca. 275 g hvedemel
fyld:
  • 50 g blødt smør
  • 50 g soltørrede tomater i olie
  • 100 g parmaskinke
  • 150 g Port Salut rødkit ost
  • 1 æg

Sådan gør du

  • 1.
    Opløs gæren i vand og tilsæt salt og speltmel.

  • 2.
    Kom hvede-mel i og ælt dejen godt igennem.

  • 3.
    Kom dejen i en skål dækket med plastfolie og lad den hæve i 1 time.

  • 4.
    Rør smør sammen med hakkede, soltørrede tomater.

  • 5.
    Rul dejen ud til et rektangel og smør tomatsmørret ud.

  • 6.
    Læg skiver af ost på og derefter skiver af skinke.

  • 7.
    Rul dejen sammen på den lange led og knib lukningen sammen med fingrene.

  • 8.
    Skær dejpølsen i tykke skiver og arranger dem i en brødform beklædt med bagepapir.

  • 9.
    Lad brødet efterhæve i 30 min.

  • 10.
    Pensl brødet med pisket æg og bag det i 30-40 min. ved 200°C.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11994 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1037 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.5 g
Protein: 15.1 %9.2 g
Kulhydrat: 44.1 %26.9 g
Fedt: 40.8 %11.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;