Pull apart brød med Leerdammer, tomat og parmaskinke

fork and spoon
Brød og kager
clock
120+ min
Pull apart brød med Leerdammer, tomat og parmaskinke
Del med en ven

Ingredienser

2 personer

Antal: 1 brød.
Aktiv tid: 30 min. Hæve- og bagetid: 2½ time.

3 dl lunkent vand.
20 g gær.
2 tsk groft salt. 
150 g sigtet speltmel.
Ca. 275 g hvedemel. 

Fyld:
50 g blødt smør.
50 g soltørrede tomater i olie.
100 g parmaskinke.
150 g Port Salut
1 æg.

 

Sådan gør du

Opløs gæren i vand og tilsæt salt og speltmel. Kom hvede-mel i og ælt dejen godt igennem. Kom dejen i en skål dækket med plastfolie og lad den hæve i 1 time. 

Rør smør sammen med hakkede, soltørrede tomater. Rul dejen ud til et rektangel og smør tomatsmørret ud. Læg skiver af ost på og derefter skiver af skinke. Rul dejen sammen på den lange led og knib lukningen sammen med fingrene. Skær dejpølsen i tykke skiver og arranger dem i en brødform beklædt med bagepapir. Lad brødet efterhæve i 30 min. 
Pensl brødet med pisket æg og bag det i 30-40 min. ved 200°C.

Energi pr. 100 g: 1088KJ/260Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11 g.
Kulhydrat: 32 g.
Fedt: 10,2 g.