HjemOpskrifterPull apart bread med parmesan, hvidløg og persille

Pull apart bread med parmesan, hvidløg og persille

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Dej
  • 3 dl mælk
  • 150 g smør
  • 50 g gær
  • 3 æg
  • 3 tsk groft salt
  • Ca. 1.4 l hvedemel
Fyld
  • 100 g revet parmigiano reggiano
  • 100 g revet cheddarost, 22%
  • 2 dl kruspersille
  • 4 fed hvidløg
  • æg til pensling
Pynt
  • flagesalt
  • revet parmigiano reggiano
  • hakket kruspersille

Sådan gør du

  • 1.
    Lun mælk og smør i en gryde til det er lillefingervarmt.

  • 2.
    Smuldr gær ned i en røreskål, hæld mælkeblandingen over og rør rundt. Tilsæt æg og salt.

  • 3.
    Rør hvedemel i til dejen har en ensartet, blød konsistens, som ikke er for klistret.

  • 4.
    Lad dejen hvile tildækket i 60 minutter.

  • 5.
    Kom dejen ud på et meldrysset bord.

  • 6.
    Fordel revet ost, persille og knust hvidløg i dejen og ælt det sammen.

  • 7.
    Rul dejen til en pølse og skær den i 16 stykker.

  • 8.
    Rul hvert stykke dej til en kugle og placer dem ved siden af hinanden med en smule mellemrum i en smurt franskbrødsform på 1,5 liter.

  • 9.
    Lad dejen hæve tildækkes i 60 minutter.

  • 10.
    Pensl brødet med æg pisket med en smule vand.

  • 11.
    Kom flagesalt på toppen og drys med revet parmesanost og persille.

  • 12.
    Bag brødet i ovnen ved 175°C varmluft i 18-20 minutter. Lad brødet køle af på en rist inden servering.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
21770 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1238 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.8 g
Protein: 13.4 %9.7 g
Kulhydrat: 49.9 %36.3 g
Fedt: 36.7 %12.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;