Pull apart bread med parmesan, hvidløg og persille

fork and spoon
Brød og kager
clock
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Dej:

3 dl mælk

150 g smør

50 g gær

3 æg

3 tsk salt

Ca. 14 dl hvedemel

 

Fyld:

100 g revet parmesanost

100 g revet cheddar

2 dl hakket persille

4 fed hvidløg

Æg til pensling

 

Pynt:

Flagesalt

Revet parmesanost

Hakket persille

 
 

Sådan gør du

Lun mælk og smør i en gryde til det er lillefingervarmt. Smuldr gær ned i en røreskål, hæld mælkeblandingen over og rør rundt. Tilsæt æg og salt. Rør hvedemel i til dejen har en ensartet, blød konsistens, som ikke er for klistret. Lad dejen hvile tildækket i 60 minutter. Kom dejen ud på et meldrysset bord. Fordel revet ost, persille og knust hvidløg i dejen og ælt det sammen. Rul dejen til en pølse og skær den i 16 stykker. Rul hvert stykke dej til en kugle og placer dem ved siden af hinanden med en smule mellemrum i en smurt franskbrødsform på 1,5 liter. Lad dejen hæve tildækkes i 60 minutter.

Pensl brødet med æg pisket med en smule vand. Kom flagesalt på toppen og drys med revet parmesanost og persille. Bag brødet i ovnen ved 175°C varmluft i 18-20 minutter. Lad brødet køle af på en rist inden servering.

 

Energi pr. brød: 11093  kJ / 2641 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 10,0 g

Fedt: 12,5 g

Kulhydrat: 36,0 g