Pralinétrøfler med hasselnødder

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Pralinétrøfler med hasselnødder
Del med en ven

Ingredienser

9 personer

Antal: 20 stk.
 

200 g hasselnødder

100 g sukker

200 g mælkechokolade

1 dl piskefløde
 

Sådan gør du

Rist hasselnødderne i ovnen ved 180°C i 7-8 min. Kom dem i et rent viskestykke, og gnub skallerne af. Hak nødderne mellemfint. Smelt sukkeret til karamel i en tør pande. Kom 1/3 af de hakkede nødder i, og vend det sammen, så nødderne dækkes af karamel. Sluk for varmen, og vend pralinémassen ud på et skærebræt dækket med bagepapir. Lad pralinéen hærde, og bræk den så i mindre stykker. Hak den fint med en kniv eller i en foodprocessor. Hak chokoladen groft, og kom den i en skål. Varm fløden op til kogepunktet, og hæld den over chokoladen. Rør det sammen til en glat ganache. Rør den finthakkede praliné i. Lad massen sætte sig i køleskabet i 30-45 min. Tag en teskefuld ad gangen, og tril til kugler, der vendes i de resterende hakkede hasselnødder. Opbevar trøflerne i køleskabet. 

 

Energi pr. stk.: 689KJ/165Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 7,7 g. 
Kulhydrat: 40,4 g. 
Fedt: 38,3 g.