HjemOpskrifterPralinétrøfler med hasselnødder

Pralinétrøfler med hasselnødder

Måltidstype:
Brød og kager
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

9 personer
  • 200 g hasselnødder
  • 100 g sukker
  • 200 g mælkechokolade
  • 1 dl piskefløde

Sådan gør du

  • 1.
    Rist hasselnødderne i ovnen ved 180°C i 7-8 min.

  • 2.
    Kom dem i et rent viskestykke, og gnub skallerne af.

  • 3.
    Hak nødderne mellemfint.

  • 4.
    Smelt sukkeret til karamel i en tør pande.

  • 5.
    Kom 1/3 af de hakkede nødder i, og vend det sammen, så nødderne dækkes af karamel.

  • 6.
    Sluk for varmen, og vend pralinémassen ud på et skærebræt dækket med bagepapir.

  • 7.
    Lad pralinéen hærde, og bræk den så i mindre stykker.

  • 8.
    Hak den fint med en kniv eller i en foodprocessor.

  • 9.
    Hak chokoladen groft, og kom den i en skål.

  • 10.
    Varm fløden op til kogepunktet, og hæld den over chokoladen.

  • 11.
    Rør det sammen til en glat ganache.

  • 12.
    Rør den finthakkede praliné i.

  • 13.
    Lad massen sætte sig i køleskabet i 30-45 min.

  • 14.
    Tag en teskefuld ad gangen, og tril til kugler, der vendes i de resterende hakkede hasselnødder.

  • 15.
    Opbevar trøflerne i køleskabet.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12898 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
2150 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 5.5 g
Protein: 5.6 %7.1 g
Kulhydrat: 29 %36.7 g
Fedt: 65.4 %38.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;