Polenta med svampe sovs og mozzarella

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer


250 gr. Polenta gryn (evt. typen der koger hurtigt)


Vand til at koge polenta i


1½-2 spsk. salt


1 bakke friske champignon 


1 fed hvidløg


3 spsk. olivenolie


½ spsk. Salt


1 dåse tomat sovs af god kvalitet


150 gr. Mozzarella galbani


100 gr friskrevet parmesan


Friskkværnet peber


Frisk basilikum til pynt


 


1 rund form i stål/aluminium (Ø 10 cm cirka – findes i de fleste isenkræmmer) 

Sådan gør du

Varm olivenolie i en pand med 1 fed hvidløg. Tilføj champignoner som du har vasket og skåret i tynde skiver. Rør godt og lad det hele stege til vandet fra svampene er dampet af. Tilsat tomatsovs og salt, bland med et træske og lad det simre i cirka 30 minutter mens du forbereder polenta. Kog polenta if. Vejledning på pakken. Den almindelig type skal koge 30-35 minutter under konstant omrøring, men du kan sagtens finde typen der er klar på 5 minutter. Kog alligevel 10 minutter. Husk salt i vandet! Smag polentaen til med friskrevet parmesan. Skær mozzarella i små tern eller i meget tynde skiver. Hav 4 tallerkner parate til når polenta og sovs er klare. Tag rund formen og kør den under vandet, placer midt på den første tallerken, hæld nogen polenta i formen, drys med mozzarella, hæld nogen polenta igen – så at der kommer to lager af polenta -. Gør det samme med de andre tallerkner og sørg for formen altid er våd så polentaen ikke klistrer. Til sidst hæld champignons sovs over de 4 polentakager, pynt med basilikum og server straks.
 
Eventuelle tips:
Du kan evt. bruge nogle skål hvis du ikke har rundformen. Du kan også bruge en stor rundform (til kager) og servere den på et serveringsfad hvoraf der kan skæres enkle portioner. Prøv med lidt hakkekød sammen med svampe
 
 
Gengivet med tilladelse fra Moderne Mama