HjemOpskrifterPølsehorn

Pølsehorn

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 50 g gær
  • 1 dl mælk
  • 1 dl Arla A38® Ymer
  • 1 æg + 1 æg til pensling
  • omkring 300 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 0.75 dl olivenolie
  • kyllingepølse
andet:
  • sorte og alm. sesamfrø
  • tomatketchup

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Lun mælken i en gryde til omkring 37 C.

  • 2.
    Rør gæren ud og tilsæt ymer, olie, sukker og æg.

  • 3.
    Rør godt og tilsæt salt og mel lidt efter lidt.

  • 4.
    Ælt dejen til den er smidig.

  • 5.
    Den må ikke være klistret.

  • 6.
    Stil den til hævning i en skål med et rent klæde over i en times tid.

  • 7.
    Når dejen har hævet, rulles den ud og skæres i fx 26 trekanter.

  • 8.
    Smør trekanterne med en god blanding af kethup og koncentreret tomatpure - vores favorit! Læg et stykke pølse på den brede ende og rul dejen omkring.

  • 9.
    Lad dem hæve i 30 min.

  • 10.
    Pensel med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø.

  • 11.
    Bag dem ved 225 C varmluft i 12-15 minutter.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9016 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1225 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.3 g
Protein: 9.8 %7.0 g
Kulhydrat: 57.7 %41.6 g
Fedt: 32.5 %10.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;