Pølsehorn

fork and spoon
Frokost
clock
30-60 min
Pølsehorn
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

50 g. gær

1 dl. mælk

1 dl. ymer

1 æg

300 g. hvedemel måske mere

100 g. grahamsmel

1 tsk salt

1 spsk sukker

3/4 dl. olivenolie

Gode pølser

Andet: Æg til at pensle med. Sort og alm. sesam. God ketchup (eller ½ koncentreret tomatpure og ½ ketchup)

Sådan gør du

Lun mælken i en gryde til omkring 37 C. Rør gæren ud og tilsæt ymer, olie, sukker og æg. Rør godt og tilsæt salt og mel lidt efter lidt. Ælt dejen til den er smidig. Den må ikke være klistret. Stil den til hævning i en skål med et rent klæde over i en times tid. Når dejen har hævet, rulles den ud og skæres i fx 26 trekanter. Smør trekanterne med en god blanding af kethup og koncentreret tomatpure - vores favorit! Læg et stykke pølse på den brede ende og rul dejen omkring. Lad dem hæve i 30 min. Pensel med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø. Bag dem ved 225 C varmluft i 12-15 minutter. 

Energi pr. person: 544 KJ/130 Kcal
Næringsindhold pr. 100g: Protein: 9,4 g.
Kulhydrat: 28,8 g. Fedt: 14,1 g.