HjemOpskrifterPizza med rødbede, kål og bacon

Pizza med rødbede, kål og bacon

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
dej:
  • 3 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 400 g hvedemel
fyld:
  • 250 g koncentreret tomatpuré
  • 200 g revet mozzarellaost
  • 250 g rødbeder
  • 2 rødløg
  • 250 g rosenkål
  • 125 g bacon
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og sort peber
  • 2 spsk frisk oregano

Sådan gør du

  • 1.
    Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og olivenolie.

  • 2.
    Kom melet i, og ælt dejen grundigt sammen, så den er elastisk og smidig.

  • 3.
    Stil dejen til hævning et lunt sted i 1½ time.

  • 4.
    Varm ovnen op til det varmeste, den kan – 250-300°C – og sæt bageplader ind, så de kan varme op.

  • 5.
    Skræl rødbeden og skær den i meget tynde skiver.

  • 6.
    Skær rødløg i strimler, og skær rosenkålen i skiver.

  • 7.
    Del dejen i 2-4 stykker og form dem til pizzabunde.

  • 8.
    Læg hver bund på et stykke bagepapir, og kom så tomatpassata og mozzarella på.

  • 9.
    Kom rødbedeskiver, rosenkål og løg på, og fordel baconskiver henover.

  • 10.
    Dryp med lidt olie, og giv et drys salt og peber.

  • 11.
    Tag de varme bageplader ud af ovnen, og kom pizzaerne over på dem.

  • 12.
    Bages i 10-12 min.

  • 13.
    Drys med oregano.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13261 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
660 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.2 g
Protein: 16.9 %6.6 g
Kulhydrat: 49.6 %19.2 g
Fedt: 33.5 %6.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;