Pizza med rødbede, kål og bacon

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Pizza med rødbede, kål og bacon
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Dej:

3 dl lunkent vand

25 g gær

1 tsk. groft salt

1 spsk. olivenolie

400 g hvedemel, gerne manitoba eller tipo 00

 

Fyld:

250 g tomatpassata

200 g revet mozzarella

250 g rødbede

2 rødløg

250 g rosenkål

125 g bacon i skiver

2 spsk. olivenolie

Salt og sort peber

2 spsk. frisk eller 1 spsk. tørret oregano

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og olivenolie. Kom melet i, og ælt dejen grundigt sammen, så den er elastisk og smidig. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1½ time. Varm ovnen op til det varmeste, den kan – 250-300°C – og sæt bageplader ind, så de kan varme op.

Skræl rødbeden og skær den i meget tynde skiver. Skær rødløg i strimler, og skær rosenkålen i skiver. Del dejen i 2-4 stykker og form dem til pizzabunde. Læg hver bund på et stykke bagepapir, og kom så tomatpassata og mozzarella på. Kom rødbedeskiver, rosenkål og løg på, og fordel baconskiver henover. Dryp med lidt olie, og giv et drys salt og peber. Tag de varme bageplader ud af ovnen, og kom pizzaerne over på dem. Bages i 10-12 min. Drys med oregano.

 

Energi pr. person: 3285KJ/785Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,9 g.
Kulhydrat: 16,7 g.
Fedt: 6,2 g.