HjemOpskrifterPizza med grillede grøntsager

Pizza med grillede grøntsager

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
pizzabund:
  • 5 g gær
  • 3 dl vand
  • 75 g fuldkornsdurummel
  • 250 g tipo 00 hvedemel
  • 0.5 dl olivenolie
  • 2 g havsalt
    fyld:
    • 1 løg
    • 2 stilke bladselleri
    • 1 fed hvidløg
    • 2 dl olivenolie
    • 1 spsk koncentreret tomatpuré
    • 1 spsk hvid balsamicoeddike
    • 1 dåse hakket tomat
    • 1 dl vand
    • salt og sort peber
    • 0.5 aubergine
    • 1 rød peberfrugt
    • 250 g cherrytomater
    • 1 tsk tørret basilikum
    • 125 g friske mozzarella oste
    • 1 dl frisk basilikum
      evt. hvidløgsolie som tilbehør:
      • 1 fed hvidløg, knust og blandet med 3 spsk olivenolie

      SÅDAN GØR DU

      • 1.
        Opløs gæren i vand, og tilføj melet.

      • 2.
        Ælt dejen grundigt.

      • 3.
        Når den har samlet sig, tilsættes olie og salt.

      • 4.
        Ælt dejen i 10-15 min. til den er helt smidig.

      • 5.
        Lad hæve natten over i køleskabet.

      • 6.
        To timer før pizzaerne skal bages, tages dejen ud af køleskabet.

      • 7.
        Del dejen i to og form til kugler.

      • 8.
        Lad hæve på køkkenbordet i en time.

      • 9.
        Form til pizzabunde.

      • 10.
        Forbag bunden uden fyld i 10-12 min. ved 220°C.

      • 11.
        Hak løg, bladselleri og hvidløg fint og steg det i en gryde med 1 spsk. olivenolie i et par min.

      • 12.
        Tilsæt tomatpuré og steg et minut, før balsamico, tomater og vand tilsættes.

      • 13.
        Lad simre i 10 min. og smag til med salt og peber.

      • 14.
        Skær aubergine i skiver og pensl med 1 spsk. olivenolie.

      • 15.
        Del peberfrugten i halve, fjern kerner, læg med skindet op ad og grill i ovnen sammen med aubergine, til peberfrugtens skind er sort.

      • 16.
        Pil skindet af og skær i strimler.

      • 17.
        Fordel tomatsovs, aubergine, peberfrugt og halve cherrytomater på pizzabundene og kom ost på.

      • 18.
        Drys med salt, peber og tørret basilikum og bag i ca. 10 min. ved 220°C.

      • 19.
        Pynt med frisk basilikum.

      • 20.
        Server gerne med hvidløgsolie til.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      9661 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      470 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 1.2 g
      Protein: 12.5 %3.5 g
      Kulhydrat: 46.7 %12.9 g
      Fedt: 40.8 %5.2 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;