4 personer
Pizzabund:
5 g gær
3 dl vand
75 g fuldkornsdurummel
250 g hvedemel tipo 00
½ dl olivenolie
2 g salt
Fyld:
1 løg
2 stængler bladselleri
1 fed hvidløg
2 spsk. Olivenolie
1 spsk. koncentreret tomatpuré
1 spsk. balsamico eddike
1 dåse hakkede tomater
1 dl vand
Salt og sort peber
½ aubergine
1 rød peberfrugt
250 g cherrytomater
1 tsk. tørret basilikum
125 g frisk mozzarella
1 håndfuld frisk basilikum
Evt. hvidløgsolie som tilbehør:
1 fed hvidløg knust og blandet med 3 spsk. olivenolie.
Opløs gæren i vand, og tilføj melet. Ælt dejen grundigt. Når den har samlet sig, tilsættes olie og salt. Ælt dejen i 10-15 min. til den er helt smidig. Lad hæve natten over i køleskabet. To timer før pizzaerne skal bages, tages dejen ud af køleskabet. Del dejen i to og form til kugler. Lad hæve på køkkenbordet i en time. Form til pizzabunde. Forbag bunden uden fyld i 10-12 min. ved 220°C. Hak løg, bladselleri og hvidløg fint og steg det i en gryde med 1 spsk. olivenolie i et par min. Tilsæt tomatpuré og steg et minut, før balsamico, tomater og vand tilsættes. Lad simre i 10 min. og smag til med salt og peber.
Skær aubergine i skiver og pensl med 1 spsk. olivenolie. Del peberfrugten i halve, fjern kerner, læg med skindet op ad og grill i ovnen sammen med aubergine, til peberfrugtens skind er sort. Pil skindet af og skær i strimler. Fordel tomatsovs, aubergine, peberfrugt og halve cherrytomater på pizzabundene og kom ost på. Drys med salt, peber og tørret basilikum og bag i ca. 10 min. ved 220°C. Pynt med frisk basilikum. Server gerne med hvidløgsolie til.
Energi pr. person: 2346KJ/561Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,3 g.
Kulhydrat: 14,3 g.
Fedt: 4,5 g.