HjemOpskrifterPizza bianco

Pizza bianco

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Dej:
  • 2.5 dl vand
  • 25 g gær
  • 2 tsk groft salt
  • 100 g grahamsmel
  • 100 g durummel
  • ca. 150 g hvedemel
Fyld:
  • 4 løg
  • 1 spsk olie til stegning
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk tørret rosmarin eller timian
  • 250 g friske mozzarella oste
  • 300 g kogte kartofler
  • 1 bundt frisk timian

Sådan gør du

  • 1.
    Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri.

  • 2.
    Tilsæt salt og rør de 3 slags mel i lidt ad gangen.

  • 3.
    Ælt til dejen er glat og smidig.

  • 4.
    Lad dejen hæve tildækket ca. 30 minutter.

  • 5.
    Del dejen i fire og rul hvert stykke ud til en rund tynd pizza på ca. 20 cm i diameter.

  • 6.
    Læg dejstykkerne på to stykker bagepapir.

  • 7.
    Tænd ovnen på 225 grader og lad to bageplader blive varme i ovnen.

  • 8.
    Skær løgene i skiver.

  • 9.
    Varm olien i en gryde og rist løgene til de bliver gyldne.

  • 10.
    De må ikke tage farve.

  • 11.
    Tilsæt presset hvidløg og rosmarin.

  • 12.
    Skær mozarella og kartofler i skiver og fordel på pizzabundene sammen med løgene.

  • 13.
    Krydr med salt og peber og bag i ca. 12 minutter til dejen er sprød.

  • 14.
    Top med frisk timian.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9827 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
632 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.2 g
Protein: 14.2 %5.3 g
Kulhydrat: 55.3 %20.6 g
Fedt: 30.5 %5.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;