Pizza bianco

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Dej
2½ dl vand
25 g gær
2 tsk. groft salt
100 g grahamsmel
100 g durummel
Ca. 150 g hvedemel, evt. italiensk

Fyld
4 løg, evt. løg med top
1 spsk. olie til stegning
1 fed hvidløg
1 tsk. tørret rosmarin eller timian
250 g hel mozzarella ost
300 g kogte kartofler
1 potte frisk timian

Sådan gør du

Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og rør de 3 slags mel i lidt ad gangen. Ælt til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket ca. 30 minutter.

Del dejen i fire og rul hvert stykke ud til en rund tynd pizza på ca. 20 cm i diameter. Læg dejstykkerne på to stykker bagepapir.

Tænd ovnen på 225 grader og lad to bageplader blive varme i ovnen.

Skær løgene i skiver. Varm olien i en gryde og rist løgene til de bliver gyldne. De må ikke tage farve. Tilsæt presset hvidløg og rosmarin. Skær mozarella og kartofler i skiver og fordel på pizzabundene sammen med løgene. Krydr med salt og peber og bag i ca. 12 minutter til dejen er sprød. Top med frisk timian.