4 personer
Dej:
3 dl lunkent vand
20 g gær
1/2 spsk groft salt
2 spsk olivenolie
450-500 g pizzamel
Fyld:
1 bdt grønne asparges
100 g mascarpone
1 fed hvidløg
12 salvieblade
200 g revet mozzarella
80 g pancetta i skiver
Flagesalt og peber
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og olie. Ælt melet i efterhånden til du har en elastisk dej. Dæk dejen med et rent viskestykke og lad den hæve 1 time til dobbelt størrelse.
Varm ovnen op til 250° C.
Knæk den nederste grove del af aspargesene og kasser. Skær dem i tynde skiver på skrå.
Bland mascarpone med presset hvidløg.
Del dejen i to og rul ud til tynde pizza-bunde. Smør mascarponen ud over dejen, kom salvieblade på og fordel mozzarellaen over.
Læg pancettaen på pizzaerne og fordel der-efter aspargesene. Krydr med salt og peber, pynt med salvie og bag pizzaerne 10-15 min.
Energi pr. person: 3271KJ /781Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g.
Protein: 10 g.
Kulhydrat: 29 g.
Fedt: 10 g.