Pizza bianca med asparges og pancetta

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Pizza Bianca
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Dej:
3 dl lunkent vand
20 g gær
1/2 spsk groft salt
2 spsk olivenolie
450-500 g pizzamel

Fyld:
1 bdt grønne asparges
100 g mascarpone
1 fed hvidløg
12 salvieblade
200 g revet mozzarella
80 g pancetta i skiver
Flagesalt og peber

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og olie. Ælt melet i efterhånden til du har en elastisk dej. Dæk dejen med et rent viskestykke og lad den hæve 1 time til dobbelt størrelse.

Varm ovnen op til 250° C.

Knæk den nederste grove del af aspargesene og kasser. Skær dem i tynde skiver på skrå.

Bland mascarpone med presset hvidløg.

Del dejen i to og rul ud til tynde pizza-bunde. Smør mascarponen ud over dejen, kom salvieblade på og fordel mozzarellaen over.

Læg pancettaen på pizzaerne og fordel der-efter aspargesene. Krydr med salt og peber, pynt med salvie og bag pizzaerne 10-15 min.

 

Energi pr. person: 3271KJ /781Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g.
Protein: 10 g.
Kulhydrat: 29 g.
Fedt: 10 g.