HjemOpskrifterPizza bianca med asparges og pancetta

Pizza bianca med asparges og pancetta

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
dejen
  • 3 dl lunkent vand
  • 20 g gær
  • ½ spsk groft salt
  • 2 spsk olivenolie
fyld
  • 1 bundt grønne asparges
  • 100 g mascarpone
  • 1 fed hvidløg
  • 12 friske salvieblade
  • 200 g revet mozzarellaost
  • 80 skiver pancetta (italiensk, krydret, lufttørret grisebryst) i skiver
  • flagesalt & sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og olie.

  • 2.
    Ælt melet i efterhånden til du har en elastisk dej.

  • 3.
    Dæk dejen med et rent viskestykke og lad den hæve 1 time til dobbelt størrelse.

  • 4.
    Varm ovnen op til 250° C.

  • 5.
    Knæk den nederste grove del af aspargesene og kasser.

  • 6.
    Skær dem i tynde skiver på skrå.

  • 7.
    Bland mascarpone med presset hvidløg.

  • 8.
    Del dejen i to og rul ud til tynde pizza-bunde.

  • 9.
    Smør mascarponen ud over dejen, kom salvieblade på og fordel mozzarellaen over.

  • 10.
    Læg pancettaen på pizzaerne og fordel der-efter aspargesene.

  • 11.
    Krydr med salt og peber, pynt med salvie og bag pizzaerne 10-15 min.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8095 kj / 1935 kcal
Næringsindhold pr. 100g
618 kj / 148 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.5 g
Protein: 17.6 %6.4 g
Kulhydrat: 2.7 %1.0 g
Fedt: 79.7 %13.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;