HjemOpskrifterPighvar på skum af bobler

Pighvar på skum af bobler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
fisk/fond:
  • 1 pighvar ca. 1.5 kg
  • 4 skalotteløg
  • 4 stilke kruspersille
  • 1 laurbærblad
  • 4 estragonblade
  • 4 stilke timianblade
  • 2.5 dl tør hvidvin
    juliennegrøntsager:
    • 100 g gulerødder
    • 100 g knoldselleri
    • 0.5 porre
    • 50 g smør
      sauce:
      • 2.5 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
      • 75 g koldt smør i tern
      • salt og hvid peber
        panering:
        • 25 g Puck® salatost i blok
        • 75 g blødt smør
        • 25 g brødkrummer

        SÅDAN GØR DU

        • 1.
          Filetér fisken (eller bed fiskehandleren om at gøre det) og del den i 4 portionsstykker.

        • 2.
          Krydr med salt og peber.

        • 3.
          Brug fiskens ben til fond: kom dem i en gryde sammen med pillede og halverede skalotteløg, vin og en bouquet garni af persille, laurbærblad, estragon og timian.

        • 4.
          Hæld vinen over og kom vand over, så det dækker fisken.

        • 5.
          Kog fonden i 20 min og sigt den.

        • 6.
          Kog fonden ind, til den begynder at blive lidt tyktflydende.

        • 7.
          Skræl imens gulerødder og knoldselleri og skær dem i meget tynde, korte strimler på størrelse med tændstikker.

        • 8.
          Skær også porren i strimler.

        • 9.
          Blanchér grøntsagerne kort i vand og dup dem tørre.

        • 10.
          Smelt 50 g smør i en pande og svits grøntsagerne ved svag varme og smag til med salt og peber.

        • 11.
          Til fisken blandes comté med blødt smør og brødkrummer.

        • 12.
          Læg fisken i et ovnfast fad og klem paneringen fast på oversiden.

        • 13.
          Bag fisken i 5-7 min (afhængig af tykkelse) ved 220°C.

        • 14.
          Imens kommes fløde i saucen.

        • 15.
          Kog den op og sluk for varmen.

        • 16.
          Pisk koldt smør i saucen.

        • 17.
          Brug evt. en stavblender til at piske luft i saucen, så den skummer ved servering.

        • 18.
          Anret fisken oven på juliennegrøntsager og hæld saucen omkring.

        Næringsindhold:
        Energiindhold for hele retten:
        12631 kj / kcal
        Næringsindhold pr. 100g
        838 kj / 0 kcal
        Energifordeling
        ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
        Fiber: 1.0 g
        Protein: 8.4 %4.1 g
        Kulhydrat: 7 %3.4 g
        Fedt: 79 %17.9 g
        Alkohol: 5.6 %1.6 g
        ;