HjemOpskrifterPighvar på skum af bobler

Pighvar på skum af bobler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
fisk/fond:
  • 1 pighvar ca. 1.5 kg
  • 4 skalotteløg
  • 4 stilke kruspersille
  • 1 laurbærblad
  • 4 friske estragonblade
  • 4 stilke friske timiankviste
  • 2½ dl tør hvidvin
juliennegrøntsager:
  • 100 g gulerødder
  • 100 g knoldselleri
  • ½ porre
  • 200 g blødt smør
sauce:
  • 2½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 200 g blødt smør
  • tsk salt og hvid peber
panering:
  • 25 g Puck® salatost i blok
  • 200 g blødt smør
  • 25 g brødkrummer

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Filetér fisken (eller bed fiskehandleren om at gøre det) og del den i 4 portionsstykker.

  • 2.
    Krydr med salt og peber.

  • 3.
    Brug fiskens ben til fond: kom dem i en gryde sammen med pillede og halverede skalotteløg, vin og en bouquet garni af persille, laurbærblad, estragon og timian.

  • 4.
    Hæld vinen over og kom vand over, så det dækker fisken.

  • 5.
    Kog fonden i 20 min og sigt den.

  • 6.
    Kog fonden ind, til den begynder at blive lidt tyktflydende.

  • 7.
    Skræl imens gulerødder og knoldselleri og skær dem i meget tynde, korte strimler på størrelse med tændstikker.

  • 8.
    Skær også porren i strimler.

  • 9.
    Blanchér grøntsagerne kort i vand og dup dem tørre.

  • 10.
    Smelt 50 g smør i en pande og svits grøntsagerne ved svag varme og smag til med salt og peber.

  • 11.
    Til fisken blandes comté med blødt smør og brødkrummer.

  • 12.
    Læg fisken i et ovnfast fad og klem paneringen fast på oversiden.

  • 13.
    Bag fisken i 5-7 min (afhængig af tykkelse) ved 220°C.

  • 14.
    Imens kommes fløde i saucen.

  • 15.
    Kog den op og sluk for varmen.

  • 16.
    Pisk koldt smør i saucen.

  • 17.
    Brug evt. en stavblender til at piske luft i saucen, så den skummer ved servering.

  • 18.
    Anret fisken oven på juliennegrøntsager og hæld saucen omkring.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12782 kj / 3055 kcal
Næringsindhold pr. 100g
848 kj / 203 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 8.4 %4.2 g
Kulhydrat: 6.9 %3.4 g
Fedt: 79.1 %18.1 g
Alkohol: 5.6 %1.6 g
;