Jubilæum
Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Piccata af fadkoteletter med ansjosristet broccoli

Bedømmelse (2)
0-30 min
4 personer

Ingredienser

500 g koteletter/fadkoteletter af gris

100 g hvedemel

25 g fintrevet parmesan

Salt og sort peber

1 usprøjtet citron

1 spsk. olivenolie

25 g smør

1 dl hønse- eller grøntsagsfond

3 spsk. kapers

1 håndfuld bredbladet persille

 

Ansjosristet broccoli:

1 broccoli 

2 spsk. olivenolie 

1 fed hvidløg

4 ansjosfileter i olie

Salt og sort peber

1 spsk. citronsaft.

Om råvarerne

Bank koteletter let, så de bliver fladet lidt ud. Bland hvedemel med parmesan, og krydr godt med salt og peber. Vend koteletterne i blandingen, og læg til side. Skær halvdelen af citronen i tynde skiver, og pres saften ud af resten. Smelt olie og smør sammen i en stegepande, og steg koteletterne ved middel varme, ca. 5 min. pr. side. Tag kødet op af panden, og tilsæt så citronskiver- og saft samt fond. Lad det koge op, og tilsæt kapers og persille. Kom kødet tilbage i panden, og varm det igennem i et minut. Til broccoli deles broccolien i buketter. Steg dem i en pande med olivenolie, og tilsæt efter 5 min. finthakket hvidløg og ansjosfileter. Krydr med salt og peber, og vend det rundt. Ansjoserne går i opløsning af varmen. Kom citronsaft over.

 

Energi pr. person: 1621KJ/387Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 12 g.
Kulhydrat: 2,7 g.
Fedt: 7,8 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Piccata af fadkoteletter med ansjosristet broccoli

Bank koteletter let, så de bliver fladet lidt ud. Bland hvedemel med parmesan, og krydr godt med salt og peber. Vend koteletterne i blandingen, og læg til side. Skær halvdelen af citronen i tynde skiver, og pres saften ud af resten. Smelt olie og smør sammen i en stegepande, og steg koteletterne ved middel varme, ca. 5 min. pr. side. Tag kødet op af panden, og tilsæt så citronskiver- og saft samt fond. Lad det koge op, og tilsæt kapers og persille. Kom kødet tilbage i panden, og varm det igennem i et minut. Til broccoli deles broccolien i buketter. Steg dem i en pande med olivenolie, og tilsæt efter 5 min. finthakket hvidløg og ansjosfileter. Krydr med salt og peber, og vend det rundt. Ansjoserne går i opløsning af varmen. Kom citronsaft over.

 

Energi pr. person: 1621KJ/387Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 12 g.
Kulhydrat: 2,7 g.
Fedt: 7,8 g.