4 personer
500 g koteletter/fadkoteletter af gris
100 g hvedemel
25 g fintrevet parmesan
Salt og sort peber
1 usprøjtet citron
1 spsk. olivenolie
25 g smør
1 dl hønse- eller grøntsagsfond
3 spsk. kapers
1 håndfuld bredbladet persille
Ansjosristet broccoli:
1 broccoli
2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
4 ansjosfileter i olie
Salt og sort peber
1 spsk. citronsaft.
Bank koteletter let, så de bliver fladet lidt ud. Bland hvedemel med parmesan, og krydr godt med salt og peber. Vend koteletterne i blandingen, og læg til side. Skær halvdelen af citronen i tynde skiver, og pres saften ud af resten. Smelt olie og smør sammen i en stegepande, og steg koteletterne ved middel varme, ca. 5 min. pr. side. Tag kødet op af panden, og tilsæt så citronskiver- og saft samt fond. Lad det koge op, og tilsæt kapers og persille. Kom kødet tilbage i panden, og varm det igennem i et minut. Til broccoli deles broccolien i buketter. Steg dem i en pande med olivenolie, og tilsæt efter 5 min. finthakket hvidløg og ansjosfileter. Krydr med salt og peber, og vend det rundt. Ansjoserne går i opløsning af varmen. Kom citronsaft over.
Energi pr. person: 1621KJ/387Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 12 g.
Kulhydrat: 2,7 g.
Fedt: 7,8 g.