HjemOpskrifterPiccata af fadkoteletter med ansjosristet broccoli

Piccata af fadkoteletter med ansjosristet broccoli

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 100 g hvedemel
  • 500 g grisekoteletter
  • 25 g fintrevet parmesanost
  • salt & sort peber
  • citroner (usprøjtede)
  • 3 spsk olivenolie
  • 25 g smør
  • 0,1 liter hønsefond eller grøntsagsfond
  • 3 spsk kapers
  • 1 bundt bredbladet persille
ansjosristet broccoli
  • 1 broccoli
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 4 ansjosfileter i olie
  • salt & sort peber
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Bank koteletter let, så de bliver fladet lidt ud.

  • 2.
    Bland hvedemel med parmesan, og krydr godt med salt og peber.

  • 3.
    Vend koteletterne i blandingen, og læg til side.

  • 4.
    Skær halvdelen af citronen i tynde skiver, og pres saften ud af resten.

  • 5.
    Smelt olie og smør sammen i en stegepande, og steg koteletterne ved middel varme, ca. 5 min. pr. side.

  • 6.
    Tag kødet op af panden, og tilsæt så citronskiver- og saft samt fond.

  • 7.
    Lad det koge op, og tilsæt kapers og persille.

  • 8.
    Kom kødet tilbage i panden, og varm det igennem i et minut.

  • 9.
    Til broccoli deles broccolien i buketter.

  • 10.
    Steg dem i en pande med olivenolie, og tilsæt efter 5 min. finthakket hvidløg og ansjosfileter.

  • 11.
    Krydr med salt og peber, og vend det rundt.

  • 12.
    Ansjoserne går i opløsning af varmen.

  • 13.
    Kom citronsaft over.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9776 kj / 2336 kcal
Næringsindhold pr. 100g
690 kj / 165 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 29.3 %11.9 g
Kulhydrat: 20.2 %8.2 g
Fedt: 50.5 %9.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;