Pavlova med passionsfrugt og jordbær

fork and spoon
Dessert
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

6 æggehvider
1 knsp salt
325 g sukker
2 spsk maizena
2 tsk hvidvinseddike
2 dl piskefløde
4 passionsfrugter
250 g jordbær

Sådan gør du

1 Pisk æggehvider sammen med salt til de skummer kraftigt. Mens du pisker videre tilsættes sukkeret en skefuld ad gangen. Pisk i flere minutter, til du ikke længere kan mærke sukkerkorn, når du gnider marengsen mellem to fingre. Drys maizena over og dryp eddiken i og vend det sammen med en spatel.

2 Smør marengsen ud i en cirkel på ca. 22 cm på en bageplade med bagepapir. Bag den ved 120 gr. i 1 time og 15 min. Undlad at åbne ovnen mens du bager. Sluk for varmen og lad marengsen køle af i den lukkede ovn. Du skal åbne lågen på klem efter en times afkøling i ovnen. Skrab kernerne ud af passionsfrugterne og del jordbærrene.

3 Pil forsigtigt bagepapiret af den afkølede marengs og læg den på et fad. Pisk fløden stiv og kom over marengsen. Pynt med passionsfrugt og jordbær.

Energi pr. person:
1643KJ/392Kcal

Næringsindhold pr. 100g
Protein: 3,1g
Kulhydrat: 35,2g
Fedt: 7,3g