HjemOpskrifterPavlova med passionsfrugt og jordbær

Pavlova med passionsfrugt og jordbær

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 6 æggehvider
  • (1 knsp.) salt
  • 325 g sukker
  • 2 spsk Maizena majsstivelse
  • 2 tsk hvidvinseddike
  • 2 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 4 passionsfrugter
  • 250 g jordbær

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Pisk æggehvider sammen med salt til de skummer kraftigt.

  • 2.
    Mens du pisker videre tilsættes sukkeret en skefuld ad gangen.

  • 3.
    Pisk i flere minutter, til du ikke længere kan mærke sukkerkorn, når du gnider marengsen mellem to fingre.

  • 4.
    Drys maizena over og dryp eddiken i og vend det sammen med en spatel.

  • 5.
    Smør marengsen ud i en cirkel på ca. 22 cm på en bageplade med bagepapir.

  • 6.
    Bag den ved 120 gr. i 1 time og 15 min.

  • 7.
    Undlad at åbne ovnen mens du bager.

  • 8.
    Sluk for varmen og lad marengsen køle af i den lukkede ovn.

  • 9.
    Du skal åbne lågen på klem efter en times afkøling i ovnen.

  • 10.
    Skrab kernerne ud af passionsfrugterne og del jordbærrene.

  • 11.
    Pil forsigtigt bagepapiret af den afkølede marengs og læg den på et fad.

  • 12.
    Pisk fløden stiv og kom over marengsen.

  • 13.
    Pynt med passionsfrugt og jordbær.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9492 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
880 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 4.6 %2.4 g
Kulhydrat: 65.3 %33.8 g
Fedt: 30.1 %7.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;