Pavlova med chokolade og passionsfrugt

fork and spoon
Brød og kager
clock
60-90 min
Pavlova med chokolade og passionsfrugt
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 æggehvider

125 g sukker

1 tsk. vaniljesukker

1 tsk. hvidvinseddike

1 tsk. majsstivelse

75 g mørk chokolade + evt. ekstra til pynt

2 dl piskefløde 

4 passionsfrugter

Sådan gør du

Pisk æggehviderne, så de begynder at skumme. Tilsæt vaniljesukker og fortsæt med at piske, mens du tilsætter sukker én spiseske ad gangen. Pisk indtil alt sukkeret er brugt og marengsen er blank og stiv. Vend hvidvinseddike og majsstivelse i. Hak chokoladen og vend den i.

Smør marengsen ud i en stor cirkel eller 4 små med en højde på ca. 4 cm. Kom dem i en 150°C varm ovn og bag i 1 time. Lad dem køle ned i den lukkede ovn i 1-2 timer og pynt dem med flødeskum, passionsfrugt og evt. lidt hakket chokolade.

 

Energi pr. person: 1858KJ/444Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,7 g.
Kulhydrat: 32,2 g.
Fedt: 19,1 g.