4 personer
500 g cherrytomater
200 g bacon i tern
Salt og sort peber
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 net blåmuslinger
2 dl tør hvidvin
400 g pasta, fx linguine eller spaghetti
1 lille potte persille
Halver tomaterne og kom dem i et ovnfast fad sammen med bacon. Krydr med salt og peber og steg det ved 200°C i 15-20 min. Hak hvidløget fint. Gå muslingerne efter og kasser dem, der ikke lukker sig, når du banker på dem. Imens pastaen koger i godt saltet vand, varmes olien i en anden gryde. Kom hvidløg og muslinger i og vend det rundt. Tilsæt hvidvin, kom låg på og lad muslingerne dampe i 5-7 min, til de har åbnet sig. Kom den friskkogte pasta i gryden med muslinger og vend det sammen med bagte tomater, bacon og grofthakket persille.
Energi pr. person: 2754KJ/658Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g.:
Protein: 7,8 g.
Kulhydrat: 20,9 g.
Fedt: 3,5 g.