Pasta med muslinger, bagte tomater og bacon

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
pasta_med_muslinger_bagte_tomater_og_bacon
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

500 g cherrytomater

200 g bacon i tern

Salt og sort peber

1 fed hvidløg

1 spsk. olivenolie

1 net blåmuslinger

2 dl tør hvidvin

400 g pasta, fx linguine eller spaghetti

1 lille potte persille

Sådan gør du

Halver tomaterne og kom dem i et ovnfast fad sammen med bacon. Krydr med salt og peber og steg det ved 200°C i 15-20 min. Hak hvidløget fint. Gå muslingerne efter og kasser dem, der ikke lukker sig, når du banker på dem. Imens pastaen koger i godt saltet vand, varmes olien i en anden gryde. Kom hvidløg og muslinger i og vend det rundt. Tilsæt hvidvin, kom låg på og lad muslingerne dampe i 5-7 min, til de har åbnet sig. Kom den friskkogte pasta i gryden med muslinger og vend det sammen med bagte tomater, bacon og grofthakket persille. 

 

Energi pr. person: 2754KJ/658Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:
Protein: 7,8 g.
Kulhydrat: 20,9 g.
Fedt: 3,5 g.