HjemOpskrifterPasta med muslinger, bagte tomater og bacon

Pasta med muslinger, bagte tomater og bacon

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g cherrytomater
  • 200 g bacontern
  • salt og sort peber
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 kg (1 net) friske blåmuslinger i skal
  • 2 dl tør hvidvin
  • 400 g frisk pasta
  • 1 bundt kruspersille

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Halver tomaterne og kom dem i et ovnfast fad sammen med bacon.

  • 2.
    Krydr med salt og peber og steg det ved 200°C i 15-20 min.

  • 3.
    Hak hvidløget fint.

  • 4.
    Gå muslingerne efter og kasser dem, der ikke lukker sig, når du banker på dem.

  • 5.
    Imens pastaen koger i godt saltet vand, varmes olien i en anden gryde.

  • 6.
    Kom hvidløg og muslinger i og vend det rundt.

  • 7.
    Tilsæt hvidvin, kom låg på og lad muslingerne dampe i 5-7 min, til de har åbnet sig.

  • 8.
    Kom den friskkogte pasta i gryden med muslinger og vend det sammen med bagte tomater, bacon og grofthakket persille.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11514 kj / 2752 kcal
Næringsindhold pr. 100g
491 kj / 117 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.5 g
Protein: 29.5 %8.5 g
Kulhydrat: 36.4 %10.5 g
Fedt: 29.1 %3.9 g
Alkohol: 5 %0.8 g
;